Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ανεξάρτητη" χώρα...

Δεν ξέρουμε πώς το σκέφτηκε ο Α. Τσοχατζόπουλος, αλλά στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ινδία, έκανε μια σειρά δηλώσεις, που θεωρούμε σκόπιμο να σχολιάσουμε.

Η Ελλάδα, είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, είναι "μια μικρή ανεξάρτητη χώρα της Ανατολικής Μεσογείου, με την ιδιαιτερότητα της επιρροής στην ευρύτερη περιοχή που ανήκει". Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι λέγοντας ευρύτερη περιοχή "δεν είναι μόνο τα Βαλκάνια, αλλά και η Μαύρη Θάλασσα, ο Καύκασος και η Μέση Ανατολή".

Για μετρήστε πόσα ψέματα υπάρχουν στις παραπάνω δηλώσεις; Το μόνο, που είναι αλήθεια, είναι το "μικρή". Τίποτε άλλο.

Τι ανεξαρτησία μπορεί να έχει μια χώρα, που είναι ξέφραγο αμπέλι των δυνάμεων ταχείας επέμβασης και προάγει καθημερινά τον επεμβατικό ρόλο του ΝΑΤΟ; Οσο για την επιρροή, ακόμη κι αν έχει, ούτε δική της είναι, ούτε προς όφελός της μπορεί να την αξιοποιήσει. Μήπως και το ταξίδι στις Ινδίες, όπως και σε άλλες χώρες και η σύναψη συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας μαζί τους, δεν εντάσσεται στις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών για στρατιωτική συνεργασία των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, με τις άλλες χώρες στην προοπτική μετατροπής του ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο μηχανισμό "ασφάλειας";

Ας αφήσει, λοιπόν, τα... μεγάλα λόγια ο Α. Τσοχατζόπουλος. Ακόμη κι εκεί στις μακρινές Ινδίες. Είναι μικρός ο κόσμος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ