Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Αναπάντητα ερωτήματα

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Στ. Παναγιώτου

Αναπάντητα ερωτήματα άφησε χτες η υφυπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου σχετικά με το θέμα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην Επιχείρηση Πετρελαίων Βορείου Αιγαίου (ΕΒΕΠΑ), ύστερα από τις μεθοδεύσεις της εταιρίας, προκειμένου να επιτύχει επαναδιαπραγμάτευση των ισχυουσών συμβάσεων.

Το θέμα έφερε στη Βουλή, με Ερώτηση του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Παναγιώτου,τονίζοντας ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν τώρα με τα κοιτάσματα πετρελαίου στην περιοχή, "αν αύριο στην περιοχή του Αθω διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου οικονομικά εκμεταλλεύσιμα, τότε η εταιρία θα επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους με τους όρους που τους απασχολούσε μέχρι σήμερα ή θα εκμεταλλευτεί τη σημερινή δύσκολη κατάσταση που χρησιμοποιεί προκειμένου να επιβάλει τους όρους της;". Μάλιστα ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση "υποστηρίζει τις πρακτικές της ξένης εταιρίας (σ. σ. κατέχει μεγάλο μέρος της επιχείρησης), προκειμένου να επιβάλει τους όρους της και μελλοντικά να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα της περιοχής με τους όρους που τη συμφέρουν".

Η υφυπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου από την πλευρά της υποστήριξε ότι η πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Ανάπτυξης είναι στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας και επιδιώκει να διατηρήσει σε λειτουργία την επιχείρηση σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, προσθέτοντας ότι "εγώ δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα αυτά τα υποθετικά που μου είπατε...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ