Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΒΕΛΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πραγματοποιήθηκε η 14η Συνδιάσκεψη

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Βέλγιο η 14η Συνδιάσκεψη της ΚΟ Βελγίου του ΚΚΕ.

Πέρα από τον απολογισμό δράσης της ΚΟ, στη Συνδιάσκεψη, όπου συμμετείχε και ο Τηλέμαχος Γαβριηλίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συζητήθηκαν και πάρθηκαν μέτρα για τη δραστηριοποίηση της Οργάνωσης στη βάση των αποφάσεων του 15ου Συνεδρίου και των αποφάσεων της ΚΕ του Κόμματος μετέπειτα. Εκλέχτηκε νέο καθοδηγητικό όργανο.

Στη Συνδιάσκεψη, ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη, η Οργάνωση να βοηθήσει στη δραστηριοποίηση της ΚΝΕ στο Βέλγιο και, πρώτα απ' όλα, στις Βρυξέλλες. Να δοθεί προσοχή στο γυναικείο κίνημα και στις εθνικοτοπικές οργανώσεις, στην ανάπτυξη πολιτιστικής δραστηριότητας κλπ. Επίσης, συμμετοχή των κομμουνιστών και δραστηριοποίησή τους μέσα από τις Κοινότητες και την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου για όλα τα προβλήματα των μεταναστών, για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο Βέλγιο όπου, για πρώτη φορά, θα ψηφίσουν και θα ψηφίζονται μετανάστες προερχόμενοι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τέλος, αποφασίστηκε, η ΚΟ να δραστηριοποιηθεί στο μεταναστευτικό χώρο, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιούνη του 1999. Ακόμα να ενταθούν οι προσπάθειες για καλυτέρευση της δουλιάς της ΚΟ και βελτίωση των σχέσεών της με το αδελφό κόμμα Βελγίου και τις άλλες ΚΟ των μεταναστών στο Βέλγιο και με όλες τις αριστερές προοδευτικές λαϊκές δυνάμεις γενικά, με στόχο την προώθηση της ενιαίας δράσης και την οικοδόμηση του αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ