Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανεπάρκεια κονδυλίων

Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου, για το κλείσιμο του Μουσείου Αρχαίας Αγοράς

Την ανεπάρκεια των κονδυλίων του υπουργείου Πολιτισμού για τη φύλαξη των αρχαιοτήτων επιχείρησε να καλύψει χθες ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, με δικαιολογίες σχετικά με την "εύρυθμη λειτουργία" του υπουργείου του. Αυτά, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε προηγούμενη απόφασή του, με την οποία ανακάλεσε από τη θέση της την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Α' Εφορείας Αρχαιοτήτων, γιατί η τελευταία εξαναγκάστηκε σε κλείσιμο του Μουσείου Αρχαίας Αγοράς επειδή δεν υπήρχε προσωπικό για τη φύλαξή του λόγω λήξης των ισχυουσών συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι "δεν είναι δυνατόν να μαθαίνει ο υπουργός Πολιτισμού από τις εφημερίδες ότι έκλεισε ένα μουσείο", σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη ενέργεια διατάραξε "την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας".

Ανταπαντώντας ο Στ. Παναγιώτου τόνισε: "Παραδεχτήκατε ότι οι ελλείψεις προσωπικού είναι πάρα πολύ μεγάλες. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω γνωρίζετε ως προϊστάμενος του υπουργείου ότι καλά έπραξε η κυρία Τριάντη, γιατί προτιμότερο είναι φύλαξη των αρχαιοτήτων παρά να εκτίθενται σε διάφορους κινδύνους. Αν δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού για τη φύλαξη των αρχαιοτήτων, τότε κινδυνεύουν να κλαπούν ή να πάθουν διάφορες ζημιές", σημειώνοντας ότι τα παραπάνω φαινόμενα είναι δείγμα της κυβερνητικής ανεπάρκειας στο χώρο του πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ