Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Πίσω από το τουριστικό "λούστρο" μένουν τα προβλήματα

Περιοδεία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Θεωνά στο νησί

Σωρός αναδείχτηκαν τα προβλήματα των κατοίκων στο νησί της Σαντορίνης κατά την επίσκεψη και περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του Κόμματος Γ. Θεωνά το διήμερο 4 και 5 Δεκέμβρη.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ανάμεσα στα άλλα, επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΔΕΗ και την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, όπου μίλησε με τις διευθύνσεις και τους εργαζόμενους εκεί. Εντονο παρουσιάζεται το πρόβλημα των αποθεμάτων κρασιών και της αδυναμίας προώθησης των προγραμμάτων για τη διατήρηση της παραδοσιακής καλλιέργειας, που έχουν καταχωνιαστεί στα γραφεία του υπουργείου Γεωργίας. Αυτό και εξαιτίας της μη λειτουργίας του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης, που από το 1992 μένει χωρίς στελέχωση και γεωπόνο!

Στη συνάντηση με τοπικούς φορείς επισημάνθηκε το πρόβλημα της χωματερής που τους λένε πως θα το αντιμετωπίσουν με ...πιλοτικό πρόγραμμα, αλλά κανένας δεν ενημερώνει τι και πότε.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε επίσης τα χωριά Εμπόριο και Καμάρι, όπου είχε συζητήσεις και μίλησε με τοπικούς φορείς και παράγοντες. Ως μείζον πρόβλημα προβλήθηκε η έλλειψη τακτικής σύνδεσης ορισμένων νησιών με ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε η περίπτωση της Θηρασίας, ένα νησάκι δίπλα στη Σαντορίνη, που δεν πηγαίνει καθόλου βαπόρι! Ο εφοπλιστής Αγουλοδήμος, που πήρε την άδεια σκοπιμότητας για να εξυπηρετείται το νησί, απέσυρε το πλοίο του. Επίσης το πλοίο που συνέδεε τα νησιά με την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη σταμάτησε κι αυτό τα δρομολόγιά του...

Οσο για το νεοϊδρυμένο δήμο δεν έχει καμία απολύτως υποδομή για να λειτουργήσει!

Οι κάτοικοι έθεσαν στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ το ζήτημα του Κρατικού Παιδικού Σταθμού Επισκοπής - Γωνιάς, ο οποίος εξυπηρετεί, ουσιαστικά, όλο το νησί, που όμως κινδυνεύει να κλείσει, καθώς οι εργαζόμενοι έμειναν 4 μήνες απλήρωτοι. "Η κατάσταση είναι απελπιστική, δεν πάει άλλο, και όπως πάνε θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τον παιδικό σταθμό που λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων εκεί", είπε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Πόπη Καραμολέγκου, παιδίατρος, στον επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Β. Σιγάλα, που συνόδευε τον Γ. Θεωνά στην περιοδεία.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που ενημέρωσε τους κατοίκους για τις θέσεις του ΚΚΕ, διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα του νησιού και κάλεσε τους ίδιους να διεκδικήσουν αγωνιστικά λύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ