Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρεκόρ ρουσφετιών

Υπάρχει ένας τομέας στον οποίο ο απολογισμός της κυβέρνησης ήταν κάτι παραπάνω από "θετικός", είναι πλούσιος. Πρόκειται για τον τομέα των ρουσφετολογικών διορισμών στο δημόσιο, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο μετά την εφαρμογή του "νόμου Πεπονή". Σύμφωνα με πρόχειρα στοιχεία, πάνω από 116.000 μόνιμοι και εποχικοί όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων διορίστηκαν μέσα στο 1998 στο δημόσιο τομέα.

Η ειρωνεία είναι ότι η εκσυγχρονιστική κυβέρνηση Σημίτη επιχειρεί να πείσει ότι έχει καταργηθεί το ρουσφέτι και έχει αποκατασταθεί η αξιοκρατία, τη στιγμή - για να αναφερθεί μόνο ένα παράδειγμα - που από τους παραπάνω διορισμούς μόνο 2.353 έγιναν με τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό (στις 21 και 22 Φλεβάρη). Ολοι οι υπόλοιποι έγιναν με το αδιαφανές σύστημα των μορίων. Το άλλοθι του ΑΣΕΠ δεν μπορεί να πείσει ότι οι δεκάδες χιλιάδες διορισμοί δεν έγιναν παρά μόνο για να ικανοποιηθούν κομματικές ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος.

Ο χορός των ρουσφετιών θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και μέσα στο 1999, όπως ήδη προκύπτει από τον προγραμματισμό που έχει γίνει για το πρώτο τρίμηνο (τρεις διαγωνισμοί για πάνω από 2.300 μόνιμους υπαλλήλους, κ. ο. κ.). Δεν πρόκειται όμως τα χιλιάδες ρουσφέτια να σώσουν την κυβέρνηση και την πολιτική από τη λαϊκή κατακραυγή στις ευρωεκλογές ή εθνικές εκλογές, όπως δεν την έσωσαν στις δημοτικές και τις νομαρχιακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ