Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πυραύλων συνέχεια...

KATA TA ΑΛΛΑ ...Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, ενωμένος ελληνισμός, στιβαρή αμυντική πολιτική και ενιαίος αμυντικός χώρος από τη Θράκη μέχρι την Κύπρο. Απλά ...άλλοι αποφασίζουν για το πού θα τοποθετεί η Ελλάδα ή η Κύπρος τα όπλα που αγοράζει. Αν αγοραστούν τελικά, δηλαδή.

***

Η κυβέρνηση μετά το φιάσκο των S-300 βέβαια τα μασάει και προσπαθεί να μας μπερδέψει με τοποθετήσεις μυστήριες και περίπλοκες. Λίγο ακόμα και θα μας πουν ότι ουσιαστικά εξαρχής θέλανε να τους βάλουν στην Κρήτη (αν τους βάλουν κι εκεί).

***

Κόλπο ήτανε - θα μας πούνε - η ιστορία περί εγκατάστασής τους στην Κύπρο, για να μπερδέψουμε τους Τούρκους, να ζαλίσουμε τους Αμερικανούς και τελικά όλοι να ζητάνε αυτό που εξαρχής η ελληνική κυβέρνηση ήθελε!

***

Δηλαδή ο Ακης το είπε απέξω - απέξω, προσπαθώντας να παρουσιάσει την υπόθεση ως "τεχνικό" πρόβλημα. Τι Κρήτη, τι Κύπρος τη δουλιά τους θα την κάνουν. Βεβαίως, κανέναν δεν έπεισε.

***

Τώρα, σύμφωνα με τους παραπάνω ιθύνοντες, μόνο η Ευρωπαϊκή Ενωση μένει για να προχωρήσει θετικά το Κυπριακό. Ομως είναι γνωστό ότι όταν εμπιστεύεσαι τέτοιες δουλιές στους "φίλους" μας τους Ευρωπαίους, καταλήξεις τύπου... Ντέιτον δεν είναι μακριά.

***

Τουλάχιστον να τους τα εξηγήσουν καλά, μήπως αντί να προωθήσουν κάποιο σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου, προωθήσουν κανένα σχέδιο ...διχοτόμησης της Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ