Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ικανοποίηση στην Ευρώπη για τους "S-300"

Μετά τα συγχαρητήρια από τις ΗΠΑ ήρθαν και οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση μη εγκατάστασης των "S-300" στην Κύπρο.

Την "ανακούφιση" της γερμανικής διπλωματίας εξέφρασε χτες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Ερντμαν,επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι "τώρα είναι σειρά της Τουρκίας" να μειώσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Νησί, αλλά και την πρόθεση της Γερμανίας - και με την ιδιότητα της προεδρεύουσας στην ΕΕ - να συμβάλει σε μία δίκαιη και μόνιμη λύση του Κυπριακού.

Η γαλλική κυβέρνηση χαρακτήρισε "σοφή και γενναία" την απόφαση του Κύπριου Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη, να μην αναπτύξει στην Κύπρο τους αντιαεροπορικούς πυραύλους "S-300" που αγόρασε από τη Ρωσία. "Η Γαλλία χαιρετίζει αυτή τη σοφή και γενναία απόφαση που αποτελεί σημαντική συμβολή στη μείωση των εντάσεων στο Νησί και στην περιοχή", δήλωσε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Αν Γκαζό - Σεκρέ.

Το Κε ντ' Ορσέ αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει την εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη, όπως αποφάσισαν ο Πρόεδρος Γλ. Κληρίδης και ο Ελληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ