Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μοχλός νέων εκβιασμών

Υπάρχει, όμως κι ένα ακόμη στοιχείο, που αποδείχνει τα προηγούμενα. Σχεδόν, ταυτόχρονα, τόσο ο Κύπριος Πρόεδρος στη δήλωσή του, όσο και ο Κ. Σημίτης στη δική του, ανακοινώνουν ότι πιθανός νέος τόπος εγκατάστασης των "S-300" θα είναι η Κρήτη. Το γεγονός δεν αποτελεί, βέβαια, μια τυχαία σύμπτωση...

Πέρα απ' αυτό, όμως, η εγκατάσταση των "S-300" στην Κρήτη ενέχει νέους κινδύνους και περιπέτειες. Οι Κ. Σημίτης και Γλ. Κληρίδης, βέβαια, ισχυρίζονται ότι η εγκατάσταση αυτή εντάσσεται στον ενιαίο σχεδιασμό του αμυντικού δόγματος (σ. σ. του ενιαίου χώρου) και θα ενισχύσει την άμυνα και προάσπιση της Κύπρου.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι καθόλου έτσι και, μάλιστα, αυτό φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού. Οχι μόνο, επειδή το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου είναι παραμύθια για μικρά παιδιά και το 'χουν όλοι πλέον αυτό καταλάβει. Αλλά ακόμη και γιατί οι "S-300" έχουν ένα βεληνεκές 150 χιλιομέτρων, το οποίο φτάνει και δε φτάνει να καλύψει τον ελληνικό χώρο έως τη Ρόδο. Πολύ φοβόμαστε, ότι η επιχείρηση εγκατάστασης των S - 300 στην Κρήτη, ενώ θα έχει ως συνέπεια νέους εκβιασμούς από "συμμάχους" και "εταίρους", όπως και κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε ενδεχόμενους ρωσοαμερικανικούς ανταγωνισμούς, δε θα φέρει το παραμικρό όφελος είτε στην Ελλάδα είτε στην υπόθεση του Κυπριακού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ