Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προειλημμένη απόφαση

Πέρα και ανεξάρτητα από την ουσία, που ανέδειξαν οι τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού, σχετικά με τους πυραύλους "S - 300" και η οποία από την πρώτη στιγμή υπογραμμίστηκε από το ΚΚΕ, υπήρξαν και ορισμένες άλλες πλευρές, που έχουν κι αυτές τη σημασία τους.

"Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από εκτεταμένη συζήτηση του θέματος στο Εθνικό Συμβούλιο, κατά την οποία εξετάστηκαν διεξοδικά όλες οι παράμετροι του προβλήματος, αλλά και ελήφθηκαν υπόψη οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό, αποφάσισε με υψηλό αίσθημα ευθύνης τη μη εγκατάσταση των πυραύλων S - 300 στην Κύπρο. Πρόκειται για μια απόφαση την οποία η ελληνική κυβέρνηση πλήρως υποστηρίζει".

Ετσι άρχιζε η προχθεσινή δήλωση του Κ. Σημίτη. Μια δήλωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, λίγα μόλις λεπτά, αφού είχε τελειώσει η τρίωρη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου. Γεγονός, το οποίο αποδείχνει, ότι η απόφαση ήταν προειλημμένη από τα πριν, μεταξύ Σημίτη - Κληρίδη και η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου αποσκοπούσε και μόνο στο να βρεθούν και άλλες πλάτες, για να σηκώσουν τις ευθύνες του φιάσκου. Οταν αυτό δεν έγινε δυνατό, η μη εγκατάσταση ανακοινώθηκε ως απόφαση του Προέδρου Κληρίδη, στηριζόμενη πλήρως από την ελληνική κυβέρνηση.

Ολα τ' άλλα είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ