Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ. ΤΣΟΒΟΛΑ
Υψηλοί τόνοι και πατριωτική πλειοδοσία

Σε πολύ υψηλούς τόνους, όπως άλλωστε αναμενόταν, κινήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας στη χτεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του Κόμματος, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα στο θέμα των πυραύλων "S-300", ανάγοντας το θέμα σε κυρίαρχο (ίσως και μοναδικό) που θα καθορίσει τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και γενικότερα τις πολιτικές εξελίξεις, με επιπτώσεις σε Αιγαίο και Θράκη. Αναφερόμενος, κύρια, στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμφωνήσει στη μη εγκατάσταση των πυραύλων στην Κύπρο, με έμφαση υπογράμμισε ότι "για το ΔΗΚΚΙ αποτελεί εμπαιγμό το περιεχόμενο της χθεσινής (σ.σ. προχθεσινής) δήλωσης του πρωθυπουργού και εθνική ήττα, για το κλείσιμο του Κυπριακού, με νομιμοποίηση τετελεσμένων γεγονότων" και παράλληλα ζήτησε την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης Σημίτη.

Στη διάρκεια όλης της συνέντευξης επανέλαβε σε πολλά σημεία χαρακτηρισμούς, του τύπου: "εθνική μειοδοσία", "εθνικά επικίνδυνοι ηγέτες","εγκληματίες", "που δρουν όπως οι κλέφτες στα σπίτια τις γιορτές", "γελοιοποίηση της χώρας διεθνώς" και άλλα παρόμοια. Με πολύ έντονο τρόπο κατηγόρησε επίσης όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που υπάρχουν στην ελληνική Βουλή για "συνενοχή και συνευθύνη", χωρίς να διευκρινίσει πώς και γιατί κάθε συγκεκριμένο κόμμα, με βάση και τις θέσεις που το καθένα έχει εκφράσει, έχει "συνενοχή" και πώς έχει "συνευθύνη". Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για εγκατάλειψη του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος και για εξαπάτηση του ελληνικού λαού, όταν εξήγγειλε την ολοκλήρωσή του.

Επανέλαβε για άλλη μια φορά, τη γνωστή θέση του ΔΗΚΚΙ, ότι "οι υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα είναι τα ανταλλάγματα για να μας βάλουν οι ισχυροί της Δύσης στην ΟΝΕ με πολιτικά και όχι οικονομικά κριτήρια", - θεωρώντας ότι καταστροφικός για το λαό είναι ο τρόπος που μπαίνουμε στην ΟΝΕ και όχι το ίδιο το γεγονός της ένταξής μας - ενώ προειδοποίησε ότι "η πολιτική αυτή των συνεχών υποχωρήσεων οδηγεί σε πόλεμο και θερμό επεισόδιο" και ισχυροποιεί τη θέση της Τουρκίας σε "ηγεμονεύουσα δύναμη". Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, ζητά και πάλι "τη σύγκληση συμβουλίου αρχηγών κομμάτων υπό το Πρόεδρο της Δημοκρατίας" και πρόσθεσε ότι εργάζεται για την ανάκληση της προχθεσινής απόφασης!!!

Επίσης ανήγγειλε ότι το ΔΗΚΚΙ "θα σηκώσει τη σημαία του αγώνα" και θα οργανώσει καμπάνια ενημέρωσης του λαού με σποτ, συγκεντρώσεις και επίσκεψη, την επόμενη Δευτέρα στην Κύπρο και συναντήσεις με τους Β. Λυσσαρίδη, Σπ. Κυπριανού και το κόμμα Νέων Οριζόντων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιέζουν οι ΗΠΑ για αποδοχή του «σχεδίου Ανάν»(2005-01-27 00:00:00.0)
Χωρίς προοπτική οι συνομιλίες στη Ν. Υόρκη(2000-09-12 00:00:00.0)
Προειλημμένη απόφαση(1998-12-31 00:00:00.0)
Οι ΗΠΑ πιέζουν για τους "S-300"(1998-12-04 00:00:00.0)
Να περιοριστούν τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας(1998-09-29 00:00:00.0)
Μεταφέρει την αμερικανική φόρμουλα(1998-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ