Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Στην ΕΕ η λύση του Κυπριακού (!)

Με "σημαία" τους διπλωματικούς χειρισμούς στο επίπεδο της ΕΕ και τις ενταξιακές διαδικασίες της Κύπρου, επέλεξε να ασκήσει την κριτική του, και πάλι επί της διαδικασίας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος,σε ειδική συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χτες για το θέμα των πυραύλων "S-300".

Εκτός από τη διαπίστωση ότι "είναι πολύ λυπηρή στιγμή για την Ελλάδα και την Κύπρο" που διαμορφώθηκε από "τα τραγικά λάθη της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης", σημειώνει ότι "τα σοβαρότερα όπλα που έχουν Ελλάδα και Κύπρος στο δύσκολο και μακρύ δρόμο για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, είναι το Διεθνές Δίκαιο, οι αποφάσεις του ΟΗΕ και πάνω από όλα, στην παρούσα φάση, η απρόσκοπτη συνέχιση της ενταξιακής διαδικασίας της Κύπρου στην ΕΕ". Και συνεχίζει πως "αυτή την προοπτική και διαδικασία οφείλουν η ελληνική και η κυπριακή πλευρά να προστατεύσουν ρίχνοντας όλο το βάρος τους στις πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες, διαμορφώνοντας συμμαχίες και ευνοϊκότερους διεθνείς συσχετισμούς". Και όλα αυτά τη στιγμή που γίνεται φανερό ότι η ένταξη στην ΕΕ αναγορεύεται σε άλλον ένα μοχλό για την οριστική διχοτόμηση του νησιού.

Επίσης "εξ απαλών ονύχων" περνάει ο πρόεδρος του ΣΥΝ την παρέμβαση των ΗΠΑ αναφέροντας ότι "ενισχύθηκαν ο ρόλος και οι ετεροβαρείς πιέσεις των ΗΠΑ στο Κυπριακό και εμφανίζεται η εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης ως όμηρος των χειρισμών των ΗΠΑ". Δε διευκρίνισε, φυσικά, γιατί "εμφανίζεται" και δεν είναι όμηρος των χειρισμών των ΗΠΑ. Αναφορικά με την εγκατάσταση των "S-300" στην Κρήτη υπογράμμισε ότι το σενάριο αυτό λέγεται "για να εκτονώσει τις δυσμενείς εντυπώσεις από τη μη εγκατάσταση στην Κύπρο" και ότι "εμπλέκει την Ελλάδα σε περιπλοκές, διαιωνίζει το πρόβλημα με διαφαινόμενη κατάληξη να οδηγηθούμε μετά από λίγους μήνες στα ίδια αποτελέσματα", ενώ κατέληξε προτείνοντας "να σταματήσουν αυτοί οι λαθεμένοι χειρισμοί και η κυβέρνηση να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό".

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και δήλωσε ότι αν η κυβέρνηση δε δεχτεί το αίτημα αυτό, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα "γιατί οι δυσάρεστες συνέπειες των λαθεμένων χειρισμών από εδώ και πέρα θα αρχίσουν να φαίνονται και θα βρεθούμε μπροστά σε προβλήματα, τα οποία δεν μπορεί καμία κυβέρνηση, κανένας υπουργός, να τα χειρίζονται ως προσωπική τους υπόθεση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ