Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
Εμπλέκεται και το ΝΑΤΟ στην Κρήτη

Αβέβαιη, όπως ομολογούν και μέλη της κυβέρνησης, είναι η προοπτική εγκατάστασης των πυραύλων στην Κρήτη. Ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης παραδέχτηκε χτες, σε συνέντευξη που έδωσε στο Ηράκλειο, ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση και καμία προετοιμασία δεν έχει γίνει για την εγκατάσταση των πυραύλων. "Είναι, είπε, μια απόφαση, η οποία θα πρέπει να ληφθεί αυτήν την περίοδο. Τα υπόλοιπα θα έλεγα ότι είναι τεχνικής φύσεως θέματα, που θα επιλυθούν στη συνέχεια. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις επί των θεμάτων αυτών ακόμα".

Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν ακόμα και στη Δυτική Κρήτη. Οταν ρωτήθηκε για το αν θα εγκατασταθούν οι πύραυλοι στα Χανιά ή στη Σητεία είπε ότι "ο τόπος ο οποίος θα επιλεγεί θα συναρτηθεί από το γενικότερο αμυντικό σχεδιασμό της χώρας" και ότι οι πύραυλοι "S-300" θα ενταχθούν στο ίδιο σύστημα με τους αμερικανικούς "Πάτριοτ" που έχουν ήδη παραγγελθεί. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εγκατάστασης των πυραύλων στις νότιες ακτές του νομού Χανίων τότε το βεληνεκές των ραντάρ τους φτάνει μέχρι τη Λιβύη και καλύπτει την Κυρηναϊκή Χερσόνησο.

Πάντως, ο Δ. Αποστολάκης όταν ρωτήθηκε από τον "FLASH" για το ενδεχόμενο εμπλοκής και του ΝΑΤΟ στο θέμα της εγκατάστασης των πυραύλων στην Κρήτη είπε: "Είναι πολύ σοβαρά θέματα αυτά, άπτονται γενικότερων προβλημάτων που εμπλέκουν την παγκόσμια διπλωματία, γι' αυτό και πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και στις κρίσεις μας και στις αποφάσεις βέβαια. Εμπλέκονται ΝΑΤΟ, εμπλέκονται σύμμαχοι, εμπλέκεται ΕΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ