Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε θα υποκύψουν, για να μη χαθούν

Οταν οι αγρότες φωνάζουν πως η αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποσκοπεί στο ξεκλήρισμα από τη γη τους, οι κυβερνώντες και οι "κολαούζοι" τους, τους κατηγορούν πως στρέφονται εναντίον της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας και είναι "αναχρονιστικοί". Κι έρχονται τώρα τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ να επιβεβαιώσουν την πορεία ξεκληρίσματος της ελληνικής μικρομεσαίας αγροτιάς. Σύμφωνα μ' αυτά τα στοιχεία το 1998 αφανίστηκαν 23.100 ελληνικά αγροτικά νοικοκυριά!

Πού πήγαν οι ξεκληρισμένοι αγρότες; Αλλοι μετατράπηκαν σε εργάτες γης, δηλαδή σύγχρονοι κολίγοι. Αλλοι περιφέρονται άνεργοι στις ελληνικές μεγαλουπόλεις. Κι άλλοι πήραν των ομματιών τους και ξενιτεύτηκαν οικογενειακώς για τα "σκλαβοπάζαρα" της Γερμανίας, δημιουργώντας ένα νέο κύμα μετανάστευσης από τη χώρα μας, στα τελευταία χρόνια.

Κι ύστερα οι κυβερνώντες, οι πολιτικοί σύμμαχοί τους, τα ΜΜΕ και άλλοι "καλοθελητές" διαμαρτύρονται που οι αγρότες αγωνίζονται με νύχια και με δόντια, κλείνοντας και τους δρόμους, για να μείνουν στα χωριά και να καλλιεργούν τη γη τους. Δηλαδή, τι θα έπρεπε να κάνουν; Να υποταχθούν στην "ευρωπαϊκή μοίρα" του ξεκληρισμού τους, αποδεχόμενοι τη λογική "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω"; Οχι, δε θα υποταχθούν για να μη χαθούν, θα παλέψουν για ν' ανατρέψουν αυτή την ευρωπαϊκή καταστροφική πολιτική. Αυτό δείχνουν οι κινητοποιήσεις που κλιμακώνονται με την έναρξη του νέου χρόνου και θα συνεχίζονται μέχρι την τελική νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ