Σάββατο 9 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστική απάντηση

Με μαζική συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Λάρισας,πραγματοποιήθηκαν χτες γενικές συνελεύσεις στα σχολεία της πόλης. Ηδη πέντε σχολεία τελούν υπό κατάληψη, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει από τη Δευτέρα και στα υπόλοιπα. Οι μαθητές ανταποκρινόμενοι στην απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα Λάρισας, ψήφισαν υπέρ της συνέχισης των καταλήψεων και συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 15ης Γενάρη.

Αύριο Κυριακή στις 8 μ.μ. οι μαθητές διοργανώνουν συναυλία στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με ομιλίες από εκπροσώπους μαθητών και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ερασιτεχνικά μαθητικά συγκροτήματα. Τη Δευτέρα, οι μαθητές θα αποφασίσουν για τη μορφή αγώνα που θα ακολουθήσουν, πέρα των καταλήψεων, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το συλλαλητήριο.

Χτες, σε δύο σχολεία της πόλης, αστυνομικοί με πολιτικά έκαναν ερωτήσεις στα παιδιά για το αν πρόκειται να κάνουν καταλήψεις και μάλιστα απείλησαν και τον λυκειάρχη του σχολείου, τονίζοντάς του ότι αν δεν πάρει μέτρα για να αποτρέψει την κατάληψη θα τον πάνε και αυτόν στον εισαγγελέα.Σε κατάληψη αποφάσισαν να προχωρήσουν και οι μαθητές τουλάχιστονεπτά σχολείων του Βόλου,με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων που αναμένεται να γίνουν και στα υπόλοιπα τη Δευτέρα. Οι αποφάσεις για καταλήψεις πάρθηκαν παρά το κλίμα τρομοκρατίας, στο οποίο επιδόθηκαν η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρκετοί διευθυντές, αλλά και "αγανακτισμένοι" γονείς. Αποκορύφωμα αποτέλεσαν οι προσπάθειες του διευθυντή του 2ου Ενιαίου Λυκείου Βόλου, Κ. Πατρίκιου.Στο αίτημα των μαθητών να τους επιτραπεί να κάνουν συνέλευση, απάντησε ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει μια ώρα μάθημα και μετά, προφανώς, για να προλάβει να ειδοποιήσει τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Κ. Λαζάρου,ο οποίος, μαζί με κάποιους "αγανακτισμένους" του Συλλόγου Γονέων, πήγαν στο σχολείο κι όλοι μαζί προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές. Παρ' όλ' αυτά, η συνέλευση έγινε και οι μαθητές αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία να συνεχιστεί η κατάληψη. Οταν όμως πήγαν τα χαρτί με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας υπέρ της κατάληψης, βρέθηκαν μπροστά σε "μαινόμενους ταύρους". Ο Κ. Πατρίκιος, συνεπικουρούμενος από τον Κ. Λαζάρου και τους "αγανακτισμένους" - έσκισε τα χαρτί, έβρισε και απείλησε με χυδαίο τρόπο και ακατονόμαστες εκφράσεις τους μαθητές.

Αποφάσεις για καταλήψεις πήραν και οι μαθητές αρκετών σχολείων της Καρδίτσας και των Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ