Σάββατο 9 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Την "κονταίνουν" για να πουληθεί εύκολα

Στην καταστροφική της πολιτική για την "Ολυμπιακή Αεροπορία" επιμένει η κυβέρνηση, επιλέγοντας την κατάργηση δρομολογίων, αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που προκάλεσε η ίδια στην ομαλή λειτουργία του εθνικού αερομεταφορέα.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της ΟΑ ανακοίνωσε χτες το νέο πρόγραμμα πτήσεων μέχρι το τέλος του μήνα, που περιλαμβάνει την ακύρωση από δύο μέχρι πέντε πτήσεις καθημερινά, καθώς και την εκχώρηση δρομολογίων στις "Μακεδονικές Αερογραμμές".

Παράλληλα, η κυβέρνηση με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη,αλλά και άλλων υπουργών, επιχειρεί να συντηρήσει το κλίμα "κόντρας" με τους πιλότους, ενώ ο υπουργός Μεταφορών Τ. Μαντέλης, έδωσε εντολή να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο πιλότος που το περασμένο Σάββατο προσγείωσε αεροπλάνο προερχόμενο από το Λονδίνο στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη, επειδή έληξε το ωράριό του.

Για το θέμα αυτό, η Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) αναφέρει ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, ενώ επικρίνει τον υπουργό Μεταφορών, που έδωσε εντολή να τεθεί εκτός πτήσεων εργαζόμενος που τήρησε το ωράριο εργασίας. Η ΕΧΠΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να επιρρίψει σε άλλους την ευθύνη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει η ίδια την ΟΑ, με "εγκληματικές παραλείψεις", όπως είναι και η μη πρόσληψη ιπτάμενου προσωπικού.

Στο μεταξύ, καταγγελίες για "στημένες αντιπαραθέσεις, που έχουν στόχο την ολοκληρωτική απαξίωση της ΟΑ" διατυπώνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ). Τις "στημένες αντιπαραθέσεις", αποδίδουν τόσο στον υπουργό Μεταφορών όσο και στα "ποικιλώνυμα συμφέροντα, που συνωστίζονται στα υπουργεία, που υπονομεύουν τον εθνικό αερομεταφορέα προκειμένου να τον "κοντύνουν" και να τον φέρουν στα μέτρα τους, ώστε να διευκολυνθεί η άνευ όρων παράδοση της εταιρίας στα χέρια του πρώτου τυχόντα".

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη βδομάδα η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΑ, για μια πρώτη συζήτηση για όλα τα "καυτά" θέματα του εθνικού αερομεταφορέα και των εργαζομένων, που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που υπέβαλε η ΟΣΠΑ από την περασμένη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ