Σάββατο 9 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Αποφασίζουν τη Δευτέρα

Αναβρασμός επικρατεί στα σχολεία της Χαλκίδας. Χτες, με την έναρξη των μαθημάτων και μετά από ένα μήνα καταλήψεων, οι μαθητές έδειχναν αποφασισμένοι να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία της κυβέρνησης, που με την απειλή του εισαγγελέα προσπαθεί να επιτύχει την εκτόνωση των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, οι μαθητές προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με καταλήψεις και πολύμορφες κινητοποιήσεις. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της απόφασης της Πανελλαδικής Συνάντησης Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων, οι μαθητές εντείνουν τις προετοιμασίες τους για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 15 Γενάρη.

Τη Δευτέρα 11 Γενάρη θα πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις στα περισσότερα σχολεία της Χαλκίδας, ενώ αύριο Κυριακή θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Χαλκίδας, για να αποφασίσει για την παραπέρα πορεία των αγωνιστικών συντονισμένων κινητοποιήσεων. Χτες, οι μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματά τους.

Εντονη ήταν και η παρουσία ανδρών της Αστυνομίας με πολιτικά έξω από τα σχολεία της Χαλκίδας.

Επίσης χτες, στην Κονίστρα Ευβοίας, ο Γιώργος Ρούσος,μαθητής στο Λύκειο Κονίστρας και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, δέχτηκε επίθεση από τον γυμνασιάρχη Ευθύμιο Σαμαρά,που συστεγάζεται στον ίδιο χώρο με το Λύκειο, ο οποίος χαστούκισε το μαθητή, επειδή όπως είπε δεν κρατούσε τσάντα μαζί του (!).

Η αλήθεια όμως είναι ότι Γ. Ρούσος συμμετείχε ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις, όπως και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Κονίστρας, πράγμα που δεν άρεσε από ό,τι φαίνεται στον γυμνασιάρχη και προκάλεσε το επεισόδιο. Ο μαθητής υπέβαλε μήνυση κατά του γυμνασιάρχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ