Σάββατο 9 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Κραυγή αγωνίας από τους γονείς

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της παιδείας στην πόλη τους, καταγγέλλουν η Ενωση Συλλόγων Γονέων και οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αγρινίου και συμπαραστέκονται στους αγώνες των μαθητών για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης και δωρεάν παιδεία για όλα τα Ελληνόπουλα. Σε επιστολή τους προς τον υπουργό παιδείας, τον ΟΣΚ, τη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς του δήμου, διαμαρτύρονται για την έλλειψη σχολικών κτιρίων, υλικοτεχνικής υποδομής και τους ζητάνε ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι τα νηπιαγωγεία της πόλης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, στεγάζονται σε νοικιασμένες αίθουσες - αποθήκες, ακατάλληλες από κάθε άποψη. Τα περισσότερα δημοτικά στεγάζονται και αυτά σε νοικιασμένα σπίτια, ακατάλληλα, χωρίς αύλειους χώρους και δεν πληρούν ούτε τις βασικές προϋποθέσεις για σχολικά κτίρια. Αυτά που είναι δημόσιας ιδιοκτησίας, λειτουργούν με τεράστια προβλήματα, σε υπόγειες αίθουσες και άλλες που βρίσκονται εκτός σχολικού χώρου και δημιουργούν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οσο για τα γυμνάσια,υπογραμμίζουν, ότι το 5ο είναι επικίνδυνο από κτιριακής άποψης, το μουσικό γυμνάσιο έχει άμεση ανάγκη στέγασης, ενώ το αθλητικό στερείται του απαραίτητου προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσει και να επιβιώσει ως θεσμός.

Οι Σύλλογοι Γονέων ζητάνε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να καλύψουν όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό, βιβλία, τεχνολογικό εξοπλισμό και να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών που μεταφέρονται στα σχολεία με λεωφορεία.

Τέλος, απευθυνόμενοι στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αγρινίου, ζητάνε να μάθουν, ποια οικόπεδα προτείνονται για χώροι όπου θα γίνει ανέγερση σχολικών κτιρίων και να ενημερωθεί διεξοδικά το Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα της παιδείας και να πάρει θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ