Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΑΚΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Δύναμη αγώνα η αλληλεγγύη

- Πώς σχολιάζετε τη δήλωση Σημίτη την προηγούμενη βδομάδα, από τη Βουλή, πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει αποζημιώσεις στους αγρότες για τις καταστροφές που έγιναν στα τρακτέρ, τα οποία ήταν σταθμευμένα στον εθνικό δρόμο στις Μικροθήβες, μετά τη δολιοφθορά της κυβέρνησης;

- Ασφαλώς η δήλωση αυτή είναι απαράδεκτη και πιο απαράδεκτα όσο και επικίνδυνα είναι όσα επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει τη δολιοφθορά που έκαναν οι δυνάμεις των ΜΑΤ με κυβερνητική απόφαση. Και, μας λυπεί ιδιαίτερα, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας είπε ψέματα πως τάχα ο βουλευτής του ΚΚΕ Β. Μπούτας διαπίστωσε ότι δεν έγιναν ζημιές στα τρακτέρ! Κι αυτό ενώ γνώριζε - γιατί βεβαίως, δεν μπορεί να μην τον ενημέρωσαν οι Τσουκάτοι του - ότι στις 24 ώρες που κατέλαβαν τα τρακτέρ οι αστυνομικές δυνάμεις και μέχρι να επιτραπεί στους αγρότες να τα πάρουν, έγιναν σημαντικές ζημιές. Αλλωστε, και ο ίδιος ο Β. Μπούτας διευκρίνισε πωςποτέ δεν είπε ότι δεν έγιναν ζημιές. Μας προκαλεί, επίσης, κατάπληξη ότι ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως οι κατασταλτικές δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν τη δολιοφθορά ξεφουσκώνοντας τα λάστιχα των τρακτέρ, ενήργησαν, τάχα, νόμιμα, γιατί, λέει, απέτρεψαν μια παρανομία που σκοπεύαμε να κάνουμε, οι αγρότες. Κι αυτό, ενώ εμείς είχαμε δηλώσει καθαρά, από την αρχή, πως δεν πρόκειται να κλείσουμε τον εθνικό δρόμο... Μάλιστα, εμείς τηρήσαμε την υπόσχεσή μας, παρόλο που κυβερνητικοί και άλλοι παράγοντες όπως φάνηκε από σχετικές δηλώσεις το επεδίωκαν , να μην έρθουμε σε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις γιατί δε θέλαμε να χυθεί αίμα.

- Οι ζημιές στα τρακτέρ, βεβαίως, υπάρχουν και φαίνεται να είναι μεγάλες. Εσείς πώς σκέπτεστε να αντιδράσετε;

- Οι ζημιές πράγματι είναι μεγάλες και για να επιδιορθωθούν εργάστηκαν αρκετά συνεργεία που ήρθαν αμέσως μόλις μας παρέδωσαν τα τρακτέρ. Και, ανεξάρτητα αν η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει τις ζημιές - για να μην αναλάβει τις ευθύνες της και αποζημιώσει τους αγρότες, αλλά και για να περιορίσει την κατακραυγή για την αυταρχική, αντιδημοκρατική και τρομοκρατική τακτική της απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες - το αγροτικό κίνημα δεν πρόκειται να σταυρώσει τα χέρια του, θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις με όποιον τρόπο θεωρήσουμε σκόπιμο.

- Είναι γνωστό ότι η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή έχει ανοίξει λογαριασμό στην Τράπεζα για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας ώστε να πληρωθούν οι ζημιές στα τρακτέρ και για την αποκατάσταση των καταστροφών. Πώς κρίνετε την ανταπόκριση του κόσμου;

- Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη του κόσμου, όλων των εργαζομένων δίνει μεγάλη δύναμη στον αγώνα μας και, βεβαίως, οι αγρότες εκτιμούν σαν πολύτιμη τη βοήθεια αυτή. Δε χρειάζεται ίσως να πούμε πως αυτή η πλατιά συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα μας, μάς έδωσε το κουράγιο να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατική επίθεση και τα πρωτοφανή κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης. Αυτή η συμπαράσταση συνεχίζεται συγκινητική και τώρα, με τις οικονομικές ενισχύσεις - παρά την οικονομική τους δυσπραγία - που καταθέτουν στο λογαριασμό της Πανθεσσαλικής οι απλοί άνθρωποι, οι εργαζόμενοι. Είναι μια άλλη μορφή ενίσχυσης του αγώνα μας που γίνεται για τα κοινά συμφέροντα όλων μας.

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ