Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αγώνας δρόμου των υποψηφίων

Σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να προωθήσουν την υποψηφιότητά τους, έχουν αποδοθεί οι διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ, ενώ δε λείπουν οι αλλεπάλληλες συσκέψεις των επιτελείων, που εκτιμούν τα νέα δεδομένα.

Οι υποψήφιοι περιοδεύουν στην επαρχία για να βολιδοσκοπήσουν τις διαθέσεις των στελεχών του κόμματος και έτσι ο Κ. Καραμανλής είναι στη Θεσσαλονίκη, ο Γ. Σουφλιάς (που μιλάει τη Δευτέρα στο Σπόρτιγκ) επισκέπτεται αύριο την Αιτωλοακαρνανία, ενώ ο Μ. Εβερτ επέστρεψε χτες από τα Γιάννενα.

Ο Κ. Καραμανλής ούτε και χτες ξεκαθάρισε τη στάση του, καθώς περιμένει και αυτός και οι βουλευτές που τον προωθούν να δουν εάν η "δυναμική" που θα αναπτυχθεί στη βάση είναι τέτοια που να καθιστά την υποψηφιότητά του βιώσιμη. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ανιψιός του ιδρυτή της ΝΔ δε θα έχει καμία δυσκολία να πει ότι "το χρέος του προς την παράταξη" τού επιτάσσει να μην είναι υποψήφιος στο επικείμενο συνέδριο.

Ο Μ. Εβερτ, παρ' όλη την πικρία που αισθάνεται για την εγκατάλειψή του από στελέχη που μέχρι χτες τον στήριζαν, διαμήνυε ότι "σε κάθε περίπτωση" θα είναι υποψήφιος και μάλιστα στελέχη που είναι κοντά του εκτιμούσαν ότι ακόμα και με την υποψηφιότητα Καραμανλή, ο νυν πρόεδρος της ΝΔ έχει εξασφαλισμένη την επανεκλογή του. Ο Μ. Εβερτ, μιλώντας χτες σε στελέχη του κόμματος στα Γιάννενα, αρνήθηκε να πάρει δημόσια θέση για την υποψηφιότητα Καραμανλή και δήλωσε απλώς ότι ο ίδιος θα αγωνίζεται πάντα "για την ενότητα του κόμματος".

Φαινομενικά πιο ήρεμος είναι ο Γ. Σουφλιάς και συνεργάτες του έλεγαν χτες ότι η υποψηφιότητα Καραμανλή δεν προχωράει και αποδείχτηκε ότι πολώνει την εσωκομματική κατάσταση αντί να την ενώνει.

Ούτε χτες έλειψαν οι από ραδιοφώνου αντιπαραθέσεις διαφόρων βουλευτών. Ξεχώρισε για την οξύτητά της η δήλωση του Ν. Αναστασόπουλου (που θεωρείται Εβερτικός), ο οποίος κατηγόρησε τον Κ. Καραμανλή ότι δεν έχει προσφέρει τίποτα στο κοινωνικό σύνολο, δεν έχει ποτέ εργαστεί και δεν έχει κριθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ