Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι Τουρκοκύπριοι στο... τραπέζι

Οι εταίροι προετοιμάζουν το έδαφος για τη συμμετοχή της τουρκοκυπριακής κοινότητας στις συζητήσεις για την ένταξη της Κύπρου

Με συνηθισμένους λεονταρισμούς, ο υπουργός Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλος, αντιμετώπισε με χτεσινές του δηλώσεις τις προτάσεις των Ευρωπαίων εταίρων για τη συμμετοχή της τουρκοκυπριακής κοινότητας στις συζητήσεις για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Οι θέσεις μας, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, είναι σαφείς και αν οι εταίροι επιμείνουν σε αυτή την άποψη, τότε η Κοινότητα θα αντιμετωπίσει μεγάλη κρίση, υπονοώντας πως το θέμα αυτό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις διαπραγματεύσεις για τη νέα ευρωπαϊκή συνθήκη, λόγω της ελληνικής στάσης.

Οπως είναι γνωστό την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων η συζήτηση για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στη βάση των βρετανογερμανικών προτάσεων, σύμφωνα με τις οποίες η τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να έχει λόγο στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη.

Η Αθήνα, η οποία θα εκπροσωπηθεί στο Συμβούλιο από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, δεν είναι δυνατό, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση των εξελίξεων στο Κυπριακό, να αποδεχτεί μια τέτοια πρόταση. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ούτε οι εταίροι, σε αυτή τη φάση, είναι διατεθειμένοι να επιμείνουν στις προτάσεις αυτές και όπως όλα δείχνουν θα βρεθεί τρόπος να εξελιχτεί ομαλά το συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ