Κυριακή 1 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναγκαία η προστασία της περιοχής

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχική Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ επισημαίνει:

"Θέλουμε ο χώρος, στο σύνολό του, να παραμείνει ελεύθερος στο λαό της περιοχής και στους επισκέπτες. Κατά συνέπεια, στηρίζουμε τις ενέργειες του Δήμου Ινναχωρίου να εμποδίσει τα μεγαλοσυμφέροντα της εταιρίας, που ουσιαστικά θέλει να βάλει χέρι στο σύνολο της έκτασης και να κερδοσκοπήσει. Είμαστε, όμως, αντίθετοι με κάθε ενέργεια που κινείται προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή στον αποκλεισμό της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία και στο νησί.

Φοβούμαστε ότι η πίεση που ασκείται στους "Καποδιστριακούς" δήμους να βρουν τρόπους χρηματοδότησης για να μπορέσουν να λειτουργήσουν, εξαναγκάζοντάς τους στη λογική της ανταποδοτικότητας, έχει οδηγήσει τη Δημοτική Αρχή Ινναχωρίου σε υιοθέτηση μελετών και σχεδίων (δημιουργία δημοτικών ή αναπτυξιακών εταιριών), που ουσιαστικά και αυτά συνεπάγονται την εκμετάλλευση της περιοχής και της κοινωνικής ανάγκης των λαϊκών στρωμάτων να χαίρονται τη θάλασσα, τη φύση και την ομορφιά της περιοχής Ελαφονήσου.

Η προστασία της περιοχής από την ανεξέλεγκτη χρήση των τελευταίων χρόνων, είναι οπωσδήποτε αναγκαία. Δεν είναι όμως ανάγκη να περάσει μέσα από τους τρόπους που προτείνει το διαχειριστικό σχέδιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ