Κυριακή 1 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ, ΑΛΙΜΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΒΑΡΗ, ΚΟΡΩΠΙ
Τόνοι τσιμέντου στο κύμα

Αμέτρητα είναι τα αναψυκτήρια, τα εστιατόρια και τα κτίρια που επιτρέπεται να γίνουν κατά μήκος της παραλίας. Παραθέτουμε χαρακτηριστικά το παράδειγμα τεσσάρων περιοχών με τις αντίστοιχες προβλέψεις του ΠΔ.

Φαληρικός Ορμος
  • Στις εκβολές του Κηφισσού επιτρέπονται δύο αναψυκτήρια.
  • Στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου και του Φλοίσβου δύο εστιατόρια, 4 αναψυκτήρια σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων, εκθεσιακοί χώροι και χώροι θεαμάτων.
  • Στη Μαρίνα του Φλοίσβου αναψυκτήρια, εστιατόρια, μικρά εμπορικά καταστήματα. Ακόμα προβλέπεται η δημιουργία Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος σε έκταση που έχει παραχωρηθεί στο ΓΕΝ. Το διατηρητέο κτίριο του ΓΕΑ προτείνεται να αποκατασταθεί και να δημιουργηθεί σε αυτό Μουσείο Αεροπορίας και Πολιτιστικό Κέντρο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Αλιμος
  • Εστιατόριο, αναψυκτήριο και χώρος στάθμευσης, υπαίθριο ανοιχτό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, παιδικές χαρές, υπαίθριες καλλιτεχνικές εκθέσεις.
  • Στην οργανωμένη ακτή κολύμβησης επιτρέπονται εγκαταστάσεις αποδυτηρίων, χώρων υγιεινής, αναψυκτήριο, εστιατόριο, υπαίθριος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, καντίνα.
  • Στη μαρίνα του ΕΟΤ επιτρέπεται η ανέγερση εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης και λειτουργίας της μαρίνας και συγκεκριμένα: σταθμός ανεφοδιασμού σκαφών, εγκατάσταση μονάδας ανέλκυσης σκαφών, εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης ναυλομεσιτών και εγκαταστάσεις τεχνικής εξυπηρέτησης σκαφών. Επιτρέπεται η λειτουργία εστιατορίου για την εξυπηρέτηση της μαρίνας και του ευρύτερου κοινού.

Επιτρέπονται χρήσεις εξυπηρέτησης χρηστών των σκαφών (εμπορικά καταστήματα, αποθηκευτικοί χώροι, αναψυκτήριο και εστιατόριο, σταθμός πρώτων βοηθειών, χώροι υγιεινής, ανταλλαγής συναλλάγματος). Οι συντελεστές δόμησης είναι 0,05 και ύψος 4,5 μ. Μέγιστο εμβαδόν των κτιρίων είναι 2.300 τ. μ. εκ των οποίων τα εμπορικά καταστήματα θα έχουν μέγιστη επιφάνεια 500 τ. μ. και το εστιατόριο και αναψυκτήριο 600 τ. μ. Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις και χρήσεις διοικητικού κέντρου μαρίνας και πύργος ελέγχου.

Βάρη
  • Επιτρέπονται διαμορφώσεις υπαίθριων καθιστικών, διαδρομών περιπάτου, ποδηλάτου, χώρων στάθμευσης και ένα περίπτερο... Τα τραπεζοκαθίσματα μπορούν να τοποθετηθούν σε μέγιστη επιφάνεια 700 τ. μ.
  • Στη ζώνη περιαστικού πρασίνου με λειτουργίες αναψυχής και αθλοπαιδιών επιτρέπονται μεταξύ άλλων καλλιτεχνικές εκθέσεις μικρής κλίμακας, χώροι στάθμευσης, 1 υπαίθριο αμφιθέατρο 100 θέσεων, 1 θερινός κινηματογράφος 100 θέσεων, 2 αναψυκτήρια των 20 τ. μ. και ύψος 3 μέτρων το καθένα, 1 εστιατόριο σε απόσταση 120 μέτρων από την ακτή, ιατρείο, δημοτικό φυλάκιο και τραπεζοκαθίσματα σε μέγιστη επιφάνεια 1.500 τ. μ. συνολικά για όλα τα αναψυκτήρια και εστιατόρια.
  • Σε άλλη ζώνη επιτρέπεται 1 εστιατόριο επιφάνειας 300 τ. μ.
  • Στην οργανωμένη ακτή κολύμβησης επιτρέπονται χώροι υγιεινής, αναψυκτήριο, εστιατόριο, ιατρεία, αθλοπαιδιές μικρής κλίμακας.
  • Στην ελεύθερη ακτή κολύμβησης επιτρέπονται αποδυτήρια, χώροι υγιεινής, 1 αναψυκτήριο σε απόσταση 50 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού.
Βουλιαγμένη

Εστιατόρια και αναψυκτήρια στη ζώνη περιαστικού πρασίνου με λειτουργίες αναψυχής - πολιτισμού και αθλοπαιδιών. Αυτά επιτρέπονται στη δασώδη όχθη της λίμνης, ενώ επιτρέπεται η κατασκευή αθλητικού κέντρου και πάρκινγκ σε δασική και αναδασωτέα περιοχή.

Κρωπία

Στην ελεύθερη ακτή κολύμβησης επιτρέπονται εγκαταστάσεις αποδυτηρίων, χώροι υγιεινής, αναψυκτήριο, εστιατόριο, χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, αθλοπαιδιές μικρής κλίμακας, ιατρείο και ναυταθλητικές εγκαταστάσεις.

Ελληνικό

Στην παραλία του Ελληνικού θα κατασκευαστεί το Κέντρο Ιστιοπλοϊας για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το ΠΔ δεν αναφέρεται σ' αυτό σημειώνοντας μόνο ότι "στις περιοχές όπου θα χωροθετηθούν ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα συμπληρωθεί το ΠΔ μετά την οριστικοποίηση των σχετικών προγραμμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004".

Το εξωφρενικό είναι ότι στο υπόλοιπο της έκτασης δεν αφήνεται ούτε μια σπιθαμή γης ελεύθερης κολύμβησης! Ετσι, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας υδροψυχαγωγικού πάρκου (όπως στην παραλία Β Αλιπέδου Βούλας) με νέα κτίσματα 1.000 τ. μ.!

Αποκαλυπτικό για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο του Ελληνικού όταν αυτό μετεγκατασταθεί στα Σπάτα, το ΠΔ αναφέρει ότι "μετά την απομάκρυνση του αεροδρομίου του Ελληνικού, προτείνεται σημαντικό μέρος των αθλητικών εγκαταστάσεων να μεταφερθεί εντός του χώρου του αεροδρομίου ύστερα από μελέτη".

Σε ό,τι αφορά την παραλία του Αγίου Κοσμά το ΠΔ αναφέρει: "Επιτρέπονται εγκαταστάσεις αποδυτηρίων, χώροι υγιεινής, αναψυκτήριο - εστιατόριο, υπαίθριος χώρος στάθμευσης, υπαίθριες αθλοπαιδιές μικρής κλίμακας. Στη ζώνη αυτή διατηρούνται τα νόμιμα υφιστάμενα κτίρια, των οποίων η χρήση είναι συμβατή με τις επιτρεπόμενες χρήσεις για τη ζώνη, χωρίς τη δυνατότητα επέκτασης, αλλά μόνο επισκευής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ