Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η απάντηση στο μέτωπο της πλουτοκρατίας

Είναι πραγματικά καταπληκτική η συναίνεση και η σύμπτυξη του μετώπου που έχει επιτευχθεί από την πρώτη στιγμή μεταξύ της πλουτοκρατίας και των κάθε λογής υπαλλήλων και στηριγμάτων της με βασικό στόχο να "ξεπεράσουν" την αντιμετώπιση των καταστροφών από το σεισμό με το μικρότερο δυνατό κόστος. Είναι ολοφάνερο ότι θέλουν να πληρώσουν τις συνέπειες του σεισμού τα ίδια τα θύματα και κυβέρνηση και κράτος να περιοριστούν σε κάποια ψίχουλα "βοήθειας" και άφθονα παχιά λόγια και υποσχέσεις. Στην κατεύθυνση αυτή εργάζονται συντονισμένα κυβέρνηση - ηγεσία ΝΔ και ΜΜΕ.

Ο Κ. Σημίτης δεν πρόκειται να δώσει τίποτα περισσότερο από τα μέτρα εμπαιγμό που εξήγγειλε προχθές, αν δεν καταλάβει ότι κινδυνεύει η εξουσία του. Σε αντιστάθμισμα επιχειρεί να αποπροσανατολίσει και να διασκεδάσει τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής που εφαρμόστηκε, είτε με απειλές και λεονταρισμούς "των υπεύθυνων για τις καταστροφές και τους θανάτους" (!), είτε με παραπομπή στο πλυντήριο ξεπλύματος ευθυνών, στη Δικαιοσύνη. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται συντονισμένα ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος πέταξε κατάμουτρα στα θύματα πως "πρέπει να μάθουν να ζουν με τους σεισμούς"! Δηλαδή, βγάλτε τα πέρα μόνοι σας! Πολύτιμη βέβαια είναι η συνδρομή των "μεγάλων" ΜΜΕ που φροντίζουν να κρατούν με την "πληροφόρησή" τους το λαό στο σκοτάδι, να αποσιωπούν το μέγεθος της καταστροφής, να αποπροσανατολίζουν για τις αιτίες και τους υπεύθυνους της συμφοράς.

Αν κάτι προκύπτει από τα παραπάνω, είναι η ανάγκη παρέμβασης του άλλου πόλου, του λαϊκού μετώπου, που θα επιβάλει λύσεις σύμφωνα με τα συμφέροντα των πολλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ