Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολλά προβλήματα στα σχολεία

Τα μισά περίπου Δημοτικά Σχολεία του Περιστερίου, επί συνόλου 45 Δημοτικών και 50 Νηπιαγωγείων, αντιμετωπίζουν σοβαρά κτιριακά προβλήματα, έπειτα από μια πρώτη καταγραφή των ζημιών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου "Ελλη Αλεξίου".

Παράλληλα μέσω της ανακοίνωσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών εκφράζει την οδύνη και τη συμπαράστασή του σε όλους τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό, καθώς και την οργή του για όλους τους υπεύθυνους της τραγωδίας. Οπως τονίζεται: "Το Περιστέρι όπως και άλλες λαϊκές συνοικίες δεν άντεξε, λύγισε από τα ρίχτερ, θάβοντας τα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή".

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο 50% των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων στα οποία έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία μέχρι στιγμής υπάρχει σοβαρό κτιριακό πρόβλημα. Ενδεικτικά τα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι το 17ο Δημοτικό που κρίθηκε ακατάλληλο, το 13ο και το 27ο επισκευάσιμα, στο 26ο υπάρχει καθίζηση, στο 19ο Δημοτικό ήταν αδύνατο να γίνει εσωτερική τεχνική επίβλεψη, γιατί είχαν φρακάρει όλες οι πόρτες των αιθουσών. Παράλληλα σε μερικές περιπτώσεις το πόρισμα της Επιτροπής του δήμου αναφέρει και την αναγκαιότητα δεύτερου τεχνικού ελέγχου.

"Το ΔΣ θα παρακολουθήσει από κοντά τις ενέργειες που επιβάλλεται να γίνουν από τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον στην ασφάλεια των κτιρίων. Σε καμία δε περίπτωση αν δεν ολοκληρωθούν οι επισκευές δεν πρέπει να λειτουργήσουν τα σχολεία", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου. Καταλήγοντας στην ανακοίνωση τονίζεται: "Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους με την προσφορά κάθε μορφής βοήθειας όσο το δυνατόν πιο σύντομα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ