Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
Την ερχόμενη βδομάδα οι επισκευές

Την επόμενη βδομάδα θα ξεκινήσουν σύμφωνα με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων οι απαραίτητες εργασίες επισκευής σχολικών κτιρίων που υπέστησαν ζημιές, σε 11 Δήμους της Αττικής. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο ΟΣΚ, όπου δε συμπεριλαμβάνονται στοιχεία από τις χτεσινές αυτοψίες, στα 336 σχολεία ελέγχθηκαν τα 270 και από αυτά 169 κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση με μικροεπισκευές, 83 είχαν εκτεταμένες ζημιές στους σοβάδες και τους τοίχους, 18 είχαν βλάβες στο σκελετό του κτιρίου, ενώ κανένα δεν είχε κριθεί κατεδαφιστέο.

Σύμφωνα με τον ΟΣΚ, το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών εντοπίζεται σε βλάβες στις τοιχοποιίες και τους σοβάδες, κυρίως σε σχολεία χτισμένα πριν τη δεκαετία του '70. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα κτίρια που υπέστησαν ζημιές ήταν μισθωμένα, πράγμα που γεννά το ερώτημα με ποιες προδιαγραφές νοικιάζεται ένα κτίριο για να στεγάσει σχολείο.

  • Στα Ανω Λιόσια έγινε αυτοψία και στα 20 σχολεία της περιοχής, από τα οποία τα 10 κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση με μικροεπισκευές, στα 9 παρουσιάστηκαν εκτεταμένες ζημιές, εκ των οποίων τα 2 είναι ενοικιαζόμενα και σε ένα, που είναι και ενοικιαζόμενο, υπάρχουν βλάβες στο σκελετό.
  • Στο Μενίδι έγινε αυτοψία στα 65 από τα 67 σχολεία. Τα 42 κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση με μικροεπισκευές, τα 16 έχουν εκτεταμένες ζημιές - 10 από αυτά είναι μισθωμένα - και σε 7 σχολεία, εκ των οποίων τα 5 είναι μισθωμένα, βρέθηκαν βλάβες στον φέροντα οργανισμό.
  • Στο Ζεφύρι από τα 10 σχολεία της περιοχής, τα 9 κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση και σε 1 (γυμναστήριο) σημειώθηκαν βλάβες στον φέροντα οργανισμό.
  • Στο Ιλιον από τα 78 σχολεία έγινε αυτοψία στα 36. Τα 17 κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση, τα 17 έχουν εκτεταμένες ζημιές και 2 με βλάβες στο σκελετό του κτιρίου.
  • Στο Καματερό στα 23 σχολεία που υπάρχουν συνολικά στο δήμο, τα 13 κρίθηκαν κατάλληλα, τα 8, εκ των οποίων τα 2 είναι ενοικιαζόμενα, έχουν εκτεταμένες ζημιές στις τοιχοποιίες και τους σοβάδες και τα 2 σχολεία έχουν βλάβες στο φέροντα οργανισμό.
  • Στην Κηφισιά από τα 23 σχολεία, που υπάρχουν συνολικά στο δήμο και έγινε αυτοψία, τα 18 κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση με μικροεπισκευές, τα 4 - από τα οποία το ένα είναι ενοικιαζόμενο - έχουν εκτεταμένες ζημιές και 1 που είναι μισθωμένο έχει βλάβες στο φέροντα οργανισμό.
  • Στο Δήμο Μεταμόρφωσης από τα 19 σχολεία, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στα 17. Τα 11 από αυτά κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση με μικροεπισκευές και σε 6 σχολεία διαπιστώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε επιχρίσματα και τοιχοποιίες.
  • Στη Ν. Ερυθραία και τα 7 σχολεία του δήμου κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση.
  • Στη Ν. Ιωνία από τα 54 σχολεία ο ΟΣΚ έκανε αυτοψία στα 45. Τα 34 κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση, στα 9 από τα οποία τα 2 είναι ενοικιαζόμενα διαπιστώθηκαν εκτεταμένες ζημιές και 2 ενοικιαζόμενα έχουν βλάβες στο φέροντα οργανισμό.
  • Στη Ν. Φιλαδέλφεια από τα 31 σχολεία έγινε αυτοψία στα 20. Τα 5 σχολεία κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση με μικροεπισκευές, στα 13, εκ των οποίων το ένα είναι ενοικιαζόμενο, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες ζημιές και σε 2 σχολεία υπάρχουν βλάβες στο σκελετό του κτιρίου.
  • Στο Δήμο Φυλής έγινε έλεγχος και στα 4 σχολεία της περιοχής. Τα 3 κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση με μικροεπισκευές και σε 1, το οποίο είναι ενοικιαζόμενο, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στους σοβάδες και την τοιχοποιία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ