Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενας αυτοδημιούργητος...

«Ο Αμπράμοβιτς στη Ζέα. "Αστακός" το κότερο του Κροίσου. Διαθέτει αντιπυραυλικό σύστημα, δύο ελικόπτερα και υποβρύχιο για ανίχνευση ναρκών» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

...ένα οικολογικό περιβάλλον...

«Συγκεντρώσεις κοκαΐνης, μαριχουάνας, καφεΐνης και νικοτίνης στην ατμόσφαιρα της Ρώμης εντόπισαν επιστήμονες. Η συγκέντρωση των ουσιών παρουσιαζόταν πυκνότερη γύρω από το πανεπιστήμιο Σαπιέντσα» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).

...μία επικερδής δημοσιογραφία...

«Υπό τον τίτλο "η αξιοκρατία των ανοήτων" το αμερικανικό περιοδικό "Radar" δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ με το "πριν" και το "μετά" των αρθρογράφων που υποστήριξαν τον πόλεμο στο Ιράκ. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι σχεδόν όλοι όσοι τάχθηκαν υπέρ της εισβολής προήχθηκαν και είναι πλούσιοι, ενώ εκείνοι που είχαν προβλέψει την καταστροφή παρέμειναν στις θέσεις τους σε μικρές εφημερίδες και παραμένουν φτωχοί. Οπως λέει ο πανεπιστημιακός Λανς Μπένετ στη γαλλική "Λιμπερασιόν" "ο Τύπος συνειδητοποιεί τα λάθη του στο Ιράκ, όμως είναι ανίκανος να αγωνιστεί κατά της εξάρτησής του από την εξουσία στην Ουάσιγκτον. Το να ανήκεις στον μικρό κύκλο των ελίτ έχει γίνει σημαντικότερο από το να βοηθάς το κοινό να καταλαβαίνει τα γεγονότα"» (το θέμα στα «ΝΕΑ»).

...και τα χρώματα που επιμένουν

«Σε 20 πόλεις των ΗΠΑ χρησιμοποιούνται δορυφορικά συστήματα εντοπισμού GPS και τεράστιες βάσεις δεδομένων για να παρακολουθούν και να συλλαμβάνουν τους πιτσιρικάδες που κάνουν γκράφιτι στους τοίχους και "λερώνουν περιουσίες" (...) δέκα εκατομμύρια δολάρια το χρόνο κοστίζει στις ΗΠΑ ο καθαρισμός των γκράφιτι και των συνθημάτων. Τζάμπα λεφτά. Πάλι χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα γκρίζας τοιχοποιίας ζωντανεύουν διαρκώς» (ο Γ. Αλλαμάνης στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ