Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο τουρκικός Τύπος

Ως «ήττα του Τάσσου Παπαδόπουλου» καταγράφεται από τον τουρκικό Τύπο το αποτέλεσμα των κυπριακών εκλογών, οι δε περισσότερες εφημερίδες θεωρούν ότι η εκλογή νέου προέδρου την επόμενη εβδομάδα θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τη λύση του Κυπριακού.

«Η ήττα του προέδρου κ. Παπαδόπουλου άνοιξε ένα νέο παράθυρο ευκαιριών», γράφει η εφημερίδα ΖΑΜΑΝ.

Ο κ. Παπαδόπουλος ηττήθηκε γιατί έλεγε «όχι» στη λύση είναι χαρακτηριστικά ο επαναλαμβανόμενος τίτλος των εφημερίδων που στηρίζουν την ιδέα της λύσης του Κυπριακού.

Αντίθετα, κάποια ανησυχία για το αποτέλεσμα των εκλογών κυριαρχεί σε κύκλους - όπως η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» - που δε θέλουν αλλαγές στην Κύπρο, καθώς θεωρούν ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συγκέντρωνε την κριτική της διεθνούς κοινότητας για την απουσία λύσης στην Κύπρο, απαλλάσσοντας έτσι την Αγκυρα από κάθε υποχρέωση κινήσεων και πρωτοβουλιών. Οι περισσότερες εφημερίδες θεωρούν ότι και οι δυο διεκδικητές του προεδρικού αξιώματος υποστηρίζουν το διάλογο και τη λύση.

Η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» υπενθυμίζει τις καλές σχέσεις του ηγέτη του ΑΚΕΛ κ. Δημήτρη Χριστόφια με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, αλλά και την υπόσχεση του κ. Γιαννάκη Κασουλίδη να επισκεφθεί τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην έδρα του στη Λευκωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ