Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιμπεριαλιστική ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ έντασης και αποσταθεροποίησης

ΚΚΕ: Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες, γιατί συναίνεσαν, στήριξαν και συμμετείχαν στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

  • Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου είναι καθοδηγούμενη, ελεγχόμενη και επιβαλλόμενη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κράτος προτεκτοράτο, ως ένας από τους στόχους των επεμβάσεων και των πολέμων τους στα Βαλκάνια. Αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη και πυροδοτεί νέες εστίες έντασης και αποσταθεροποίησης. Σηματοδοτεί την έξαρση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και δημιουργεί αρνητικές καταστάσεις για τους λαούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους, όπως ο κυπριακός, ο παλαιστινιακός και άλλοι.
  • Το ΚΚΕ απαιτεί να μην αναγνωριστεί από την ελληνική κυβέρνηση η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Να αποσυρθούν αμέσως οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί. Καμιά συμμετοχή στον κατοχικό στρατό της ΕΕ. Καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της εκμετάλλευσης, των επεμβάσεων και των πολέμων. Να αντιπαλέψει πιο αποφασιστικά τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς, αποδυναμώνοντας τα κόμματα που υπηρετούν τις επιλογές της πλουτοκρατίας, τον «ευρωμονόδρομο».
  • Σε ανακοίνωση των 15 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που συμμετείχαν στη συνάντηση της ομάδας εργασίας για τη 10η Διεθνή Συνάντηση τονίζεται ότι «η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου, θα παρασύρει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις τα Βαλκάνια, θα οδηγήσει σε ένα νέο γύρο αντιπαραθέσεων, πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων», και καλούνται οι κυβερνήσεις «να μην προχωρήσουν στην αναγνώριση της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου και να μην αποστείλουν στρατεύματα».

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ