Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: «Φραγμούς στη συνταξιοδότηση εργαζομένων ηλικίας 55-64 ετών αλλά και την ανάπτυξη ενός συστήματος παροχής συμπληρωματικών ιδιωτικών συντάξεων προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως "λύση" στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα (...) "χρειάζονται συστηματικές μεταρρυθμίσεις με στόχο τη μείωση σε σημαντικό βαθμό του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μεταξύ της λήξης της τελευταίας εργασίας και της λήψης της εκ του νόμου προβλεπόμενης σύνταξης" αναφέρει η ΕΕ (...) "η σημασία των συνταξιοδοτικών καθεστώτων ιδιωτικής χρηματοδότησης αυξάνεται ολοένα και περισσότερο" υπογραμμίζεται στην έκθεση» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΑΘΕΙΣ ΚΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥ: «Αφού το ΠΑΣΟΚ απέτυχε να διατυπώσει δική του κυβερνητική πρόταση, ποία πολιτική θα εφαρμόσει σε περίπτωση συγκυβερνήσεως με την Αριστερά; Η έλλειψη απαντήσεως στο ερώτημα οδηγεί στη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι το τέλος του διπολισμού θα σημάνει και την απαρχή μιας δεινής και παρατεταμένης κρίσεως του πολιτικού μας συστήματος» (ο Στ. Ζούλας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Κατά τον Κ. Λαλιώτη, επιδίωξη του ΣΥΝ είναι "η βελτίωση των συσχετισμών στο εσωτερικό της προοδευτικής παράταξης. Είναι διαφορετικό να μιλάς από το ποσοστό του 5% και πολύ διαφορετικό από το 10% ή το 12%". Και αυτό το δεδομένο καλείται, κατά τη γνώμη του, να επεξεργαστεί σοβαρά ο Γ. Παπανδρέου» (ο Τ. Παππάς στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΙΤΑ: «Ο νεοεκλεγείς αρχηγός έχοντας μπροστά του την αναμέτρηση για την ηγεσία επέλεξε να συσπειρώσει γύρω από την υποψηφιότητά του την πλειοψηφία του ΣΥΝ (Αριστερό Ρεύμα) που "ξορκίζει" κάθε μορφής κεντροαριστερά σενάρια. Από την άλλη βεβαίως, θέλοντας να ικανοποιήσει τόσο τη μειοψηφία του κόμματος όσο και μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται υπέρ των συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συμφωνίας ή και κυβερνητικής συνεργασίας, στην περίπτωση που τα δύο κόμματα συμφωνήσουν σε προγραμματικό επίπεδο» (η Βούλα Κεχαγιά στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ