Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Να ηττηθούν οι δυνάμεις της υποταγής

Παρουσιάστηκε η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ σε εκδήλωση της ΝΕ Δράμας

«Η πρότασή μας είναι και ρεαλιστική και αναγκαία. Είναι πρόταση πάλης γύρω από ώριμους άμεσους στόχους και αιτήματα, πρόταση συσπείρωσης σε επιμέρους μέτωπα πάλης, που στην πορεία μετατρέπονται σε ρυάκια που θα οδηγήσουν στη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου (ΑΑΔΜ). Είναι πρόταση καθημερινού αγώνα, συμμαχίας και πάλης για τη λαϊκή εξουσία».

Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ για την παρουσίαση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ στο λαό. Και κάλεσε σε ξεσηκωμό, παντού, στους χώρους δουλειάς, στις επιχειρήσεις, στα χωριά, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με στόχο την αλλαγή συσχετισμών στο συνδικαλιστικό και το πολιτικό επίπεδο.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που άνοιξε για την αναδιάταξη στο αστικό πολιτικό σύστημα, κάτω από το βάρος του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών και τη δυσοσμία των σκανδάλων, ο Θ. Κωνσταντινίδης σημείωσε: «Είναι μια συζήτηση που εστιάζει κυρίως στην κρίση της σοσιαλδημοκρατίας και καλλιεργεί την άποψη ότι μια "αριστερή" ριζοσπαστική διέξοδος περνά μέσα από τη διαμόρφωση ενός κεντροαριστερού σοσιαλδημοκρατικού χώρου με όχημα τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή την πολιτική φαίνεται ότι πριμοδοτεί η άρχουσα τάξη σαν ανάχωμα στην παραπέρα ριζοσπαστικοποίηση και αφύπνιση ευρύτερων εργατικών και λαϊκών δυνάμεων. Αυτό που τους ενοχλεί, αυτό που τους τρομάζει είναι η συσπείρωση εργατικών και λαϊκών δυνάμεων με το ΚΚΕ.


Γι' αυτό όλα τα κέντρα, αστικά και οπορτουνιστικά, καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι συμπίπτουν στο στόχο αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων, σ' αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν αριστερό χώρο, υπέρ του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και σε βάρος του ΚΚΕ.

Γι' αυτό άλλωστε πανηγυρίζουν και για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως μέσα από μια ευρεία αφαίμαξη του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ περνά στην 3η θέση των προτιμήσεων».

Το ΚΚΕ δεν το βάζουν στο χέρι

«Οι ίδιοι κύκλοι ενώ μας καταγγέλλουν για δογματικούς - οπισθοδρομικούς - προσκολλημένους στο παρελθόν, ταυτόχρονα δείχνουν το "ενδιαφέρον" τους και ασκούν κάθε είδους πίεση στο ΚΚΕ για υποχώρηση από τη στρατηγική του στο όνομα της διαμόρφωσης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης στο σημερινό δικομματικό σύστημα», τόνισε ο Θ. Κωνσταντινίδης και ξεκαθάρισε και από το βήμα της εκδήλωσης: «Εμάς δε μας βάζουν στο χέρι. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ανησυχίες τους για εμάς έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ βρίσκει καθημερινά απήχηση σε ευρύτερα στρώματα των εργαζομένων και της νεολαίας».

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι η αντεπίθεση, η απόκρουση και η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής», πρόσθεσε. «Χρειάζεται ξεσηκωμός παντού στους χώρους δουλειάς, στις επιχειρήσεις, στα χωριά, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στόχος η αλλαγή συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. Το θέμα είναι να ηττηθούν οι δυνάμεις της συναίνεσης, του οπορτουνισμού και της υποταγής. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται». Και εξήγησε ότι αυτή την πολιτική δεν μπορεί να την αλλάξει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί να γίνει ένα καλύτερο ΠΑΣΟΚ και πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει περιθώρια να μετατραπεί σε φιλολαϊκό κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ