Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ευθύνες...

Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ της κακοκαιρίας αποδείξαμε ως λαός την αγνωμοσύνη μας. Κακά τα ψέματα, πρέπει να το παραδεχτούμε...

Αλλωστε, το είπαν και στις τηλεοράσεις. Είμαστε «ανεγκέφαλοι», «ανεύθυνοι», «ανενημέρωτοι», «αναίσθητοι», «ανόητοι» και «αντικοινωνικοί».

Το κράτος - το αποσαφήνισε ο Πρ. Παυλόπουλος - λειτούργησε άψογα. Εδωσε τηλεοπτικά συγχαρητήρια στον ...εαυτό του και καθάρισε.

Οι εργοδότες στις επιχειρήσεις, επίσης, το μόνο που απαίτησαν είναι να μεταβεί ο καθένας στην εργασία του. Την απλή και στοιχειώδη υποχρέωση.

Μόνο εμείς αποδειχθήκαμε ανάξιοι. Το μυαλό μας το είχαμε στην «κοπάνα», στη «λούφα» και, φυσικά, στο ...«να μη βάλουμε αλυσίδες».

Γι' αυτό καλά θα κάνει η κυβέρνηση να «περάσει» το Ασφαλιστικό της, καλά θα κάνουν και οι εργοδότες να μας πληρώνουν λιγότερο.

Τέτοιοι που είμαστε, αυτό μας αξίζει.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ αμερικανικές σημαίες να δει κανείς στις διαδηλώσεις για την ανεξαρτησία του Κοσσόβου καταλαβαίνει τι γίνεται.

Βλέπετε, στα Βαλκάνια το μάθαμε πια το παραμύθι των κρατιδίων - προτεκτοράτων. Αυτό που μένει να φανεί είναι το πόσο επικίνδυνα μπορεί να γίνουν.

Πόσο μπορούν να αποσταθεροποιούν καταστάσεις για να γίνεται (πάντα) αυτό που θέλουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΌ του για το αν η ...«μεγάλη αριστερά» (Ποια; Τι έγινε και πότε;) μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση εξέφρασε χτες ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

Αντίστοιχους προβληματισμούς εκφράζουν και άλλα στελέχη του ΣΥΝ, προφανώς ορμώμενοι από τις περίφημες δημοσκοπήσεις και τα γκάλοπ.

Για συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ προκειμένου να ...μοιράσει τα υπουργεία της επικείμενης «κυβέρνησης της αριστεράς» δεν ακούσαμε τίποτε.

Φανταζόμαστε ότι οσονούπω θα συγκληθεί. Ερχονται κι άλλα γκάλοπ, βλέπετε, οπότε να είναι οι άνθρωποι σε ...μια ετοιμότητα.


Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ