Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανοίγει νέο γύρο αντιπαραθέσεων, πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

Ανακοίνωση 15 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την ανεξαρτητοποίηση της σερβικής επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου

Από τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας με ανακοίνωσή τους, την Κυριακή, 15 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, που πήραν μέρος στη συνάντηση της ομάδας εργασίας για την προετοιμασία της 10ης Διεθνούς Συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Βραζιλία, σημειώνουν σχετικά με την εξέλιξη της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου:

«Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου, θα παρασύρει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις τα Βαλκάνια, θα οδηγήσει σε ένα νέο γύρο αντιπαραθέσεων, πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Η μονομερής ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, που προωθείται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι σε πλήρη αντίθεση με όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Καλούμε τις κυβερνήσεις να μην προχωρήσουν στην αναγνώριση της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου και να μην αποστείλουν στρατεύματα».

Στη συνάντηση της Πορτογαλίας συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ, και τους Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Νίκο Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Μέλη της ομάδας εργασίας είναι επίσης τα ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚ Κούβας, ΚΚ Ισπανίας, ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, Πορτογαλικό ΚΚ, ΚΚΕ, ΚΚ Νότιας Αφρικής, ΚΚ Λιβάνου, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) και το ΚΚ Ινδίας.

Στη Λισαβόνα συμμετείχαν και άλλα κόμματα πέρα των μελών της ομάδας εργασίας, που συνυπέγραψαν την ανακοίνωση για το Κοσσυφοπέδιο. Ταυτόχρονα συζητήθηκαν οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί από σειρά κομμάτων, σχετικά με το κύριο θέμα της φετινής συνάντησης, την ημερομηνία και άλλες πλευρές της προετοιμασίας της. Επίσης οι αιτήσεις σειράς κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που επιθυμούν να ενταχθούν στη διαδικασία αυτών των διεθνών συναντήσεων. Εγινε ακόμα ανταλλαγή πληροφοριών για τους αγώνες στις χώρες τους και διεθνώς και αποτίμηση σειράς κοινών πρωτοβουλιών των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων. Ανακοινώσεις για τα θέματα αυτά θα δοθούν στη δημοσιότητα σε επόμενα φύλλα του «Ρ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ