Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ακρως επικίνδυνη εξέλιξη για όλους τους λαούς

Ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και για την αποστολή στρατιωτικής αστυνομικής δύναμης της ΕΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει:

«Η ανακήρυξη σήμερα (σ.σ. την περασμένη Κυριακή) της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου είναι καθοδηγούμενη, ελεγχόμενη και επιβαλλόμενη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κράτος προτεκτοράτο. Αυτός ήταν ένας από τους στόχους των απροκάλυπτων επεμβάσεών τους και των εγκληματικών πολέμων που διεξήγαγαν στα Βαλκάνια.

Αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη για όλους του λαούς, γιατί αλλάζει τα σύνορα και πυροδοτεί νέες εστίες έντασης και αποσταθεροποίησης. Σηματοδοτεί την έξαρση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και δημιουργεί αρνητικές καταστάσεις για τους λαούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους όπως τον Κυπριακό, τον Παλαιστινιακό και άλλους.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες γιατί συναίνεσαν, στήριξαν και συμμετείχαν στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Το ΚΚΕ απαιτεί να μην αναγνωριστεί από την ελληνική κυβέρνηση η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Να αποσυρθούν αμέσως οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί. Καμιά συμμετοχή στον κατοχικό στρατό της ΕΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να υψώσει μαχητικά τη φωνή του και να στείλει ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα αντίστασης. Να καταδικάσει τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της εκμετάλλευσης, των επεμβάσεων και των πολέμων. Να αντιπαλέψει πιο αποφασιστικά τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς, αποδυναμώνοντας τα κόμματα που υπηρετούν τις επιλογές της πλουτοκρατίας, τον "ευρωμονόδρομο"».

Καμία συμμετοχή στα στρατεύματα κατοχής της ΕΕ στο Κόσσοβο

Εξ άλλου, αναφορικά με την απόφαση της ΕΕ να εγκαταστήσει στρατιωτική αστυνομική δύναμη στο Κόσσοβο, απόφαση που πάρθηκε το περασμένο Σάββατο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχετική ανακοίνωσή του, τονίζει:

«Η σημερινή απόφαση της ΕΕ να αποστείλει στρατιωτική δύναμη στο Κόσσοβο αποτελεί μια νέα απροκάλυπτη στρατιωτική επέμβαση. Στρέφεται κατά των λαών του Κοσσυφοπεδίου, της Σερβίας και γενικότερα των λαών των Βαλκανίων.

Ο στρατός της ΕΕ θα αποτελέσει δύναμη κρούσης και επιβολής τής εδώ και καιρό σχεδιαζόμενης ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου που προωθούν ΗΠΑ και ΕΕ.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες, που για μια ακόμα φορά συναίνεσε στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει και να αντισταθεί στις κλιμακούμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που επαναχαράζουν τα σύνορα στην περιοχή μας. Να απαιτήσει να μην αναγνωριστεί από την κυβέρνηση η ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Καμία συμμετοχή στα στρατεύματα κατοχής της ΕΕ, να αποχωρήσουν άμεσα οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που ήδη βρίσκονται στο Κόσσοβο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ