Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενα ευρώ!

«Σωρευτική αύξηση 12,42% σε τρεις δόσεις για τα έτη 2008 και 2009 προβλέπει η νέα διετής σύμβαση, στην οποία κατέληξαν χτες οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων (...) επέδειξαν οι εργοδότες ευελιξία και ρεαλισμό. Κινήθηκαν κοντά στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, έδειξαν να κατανοούν την εποχή και να αντιλαμβάνονται το βάρος των ανισοτήτων» (είδηση και σχόλιο στο ΒΗΜΑ).

Να πανηγυρίσουμε;

«ΓΣΕΕ και εργοδότες ήρθαν σε συμφωνία για τους βασικούς - κατώτερους μισθούς, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες: τη διεθνή κρίση και τη σφιχτή εισοδηματική πολιτική (...) παρά το δυσμενές αυτό περιβάλλον η ΓΣΕΕ υπέγραψε μια διετούς διάρκειας σύμβαση η οποία προβλέπει σωρευτικά αυξήσεις 12,42%» (από το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Τα «αρνητικά στοιχεία»

«Η μη ύπαρξη ρήτρας για την περίπτωση ανόδου του πληθωρισμού, η παγιοποίηση της χορήγησης αυξήσεων ανά οχτάμηνο και η διετής διάρκεια της σύμβασης, αποτελούν πρόσθετα αρνητικά στοιχεία» (η παράταξη του ΣΥΝ για τη σύμβαση του ενός ευρώ / ΑΥΓΗ).

...κι ο φόβος των εργατών

«Σε συνθήκες εργασιακής ειρήνης για την επόμενη διετία οδηγείται ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας μετά τη χθεσινή συμφωνία μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και των εκπροσώπων των εργαζομένων (...) στην πρωτοφανή απειλή ότι "όποιος βάλει την υπογραφή του, θα το πληρώσει, θα ματώσει" προέβη χθες το ΠΑΜΕ που πρόσκειται στο ΚΚΕ και διαφώνησε με τη σύμβαση» (είδηση και σχόλιο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ