Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Οι «φίλοι» του ΟΤΕ (2)

«Φίλοι» του ΟΤΕ είναι και οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη απόδειξη η θέση τους (αντιγραφή της θέσης του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '90 όταν και εκποιούσε τον ΟΤΕ) για δημόσιο έλεγχο στον ΟΤΕ κατά ...51%.

Δεύτερη απόδειξη οι απανωτές τοποθετήσεις τους όσον αφορά στη «γενέθλια» πράξη ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου μέσα από τη διαδικασία της λεγόμενης απελευθέρωσης. Χαρακτηριστική η δήλωση του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δ. Χατζησωκράτη («Αυγή», 4/5/2008):

«Το 1992 ο Συνασπισμός ψήφισε κριτικά ΥΠΕΡ της επικύρωσης της Συνθήκης του Μάαστριχτ (...) Μια αισχυντηλή άρνηση της τότε θέσης μας κινδυνεύει να μας οδηγήσει σε λάθη ουσίας (...) Πρέπει να επιμένουμε στη θέση μας (...) που σημαίνει συνεχής αγώνας για τη θεσμική και λειτουργική συγκρότηση και ολοκλήρωση της ΕΕ».

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η «Βίβλος» της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των τηλεπικοινωνιών και τη συνακόλουθη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ ήρθε στα μέσα της δεκαετίας του '90, σε εφαρμογή των ρυθμίσεων της συμφωνίας του Μάαστριχτ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ