Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης που συνεχίζεται σε όλη τη χώρα εντάσσονται και οι παρακάτω δραστηριότητες:

-- Αύριο, Κυριακή 25/5, σε συγκέντρωση της ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ, στο Εργατικό Κέντρο, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, για τον τουρισμό, την τουριστική καπιταλιστική ανάπτυξη και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Ο Ν. Καραθανασόπουλος, στο πλαίσιο περιοδείας στην Κεφαλονιά από σήμερα, Σάββατο 24/5, θα επισκεφτεί πολλούς εργασιακούς χώρους, θα συναντηθεί με επαγγελματοβιοτέχνες, με φορείς και συνδικάτα του νησιού, θα επισκεφτεί δήμους και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

-- Τη Δευτέρα 26/5, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «REX» της Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στις σημερινές συνθήκες και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Απαγγελία του ποιήματος «Εγκώμιο στη μάθηση» του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Εισήγηση της Κυριακής Καμαρινού, δρ. Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέλους του τμήματος εκπαιδευτικού προβληματισμού του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Θέματα Παιδείας». Προβολή της ταινίας «Ο πρώτος δάσκαλος» του Αντρέι Κοντσαλόφσκι. Στην αίθουσα θα υπάρχει έκθεση φωτογραφικού υλικού και βιβλιοπωλείο.

-- Τη Δευτέρα 26/5 η ΚΟ Αγρινίου και η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμποροβιοτέχνες στις 7.30 μ.μ. στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου. Τις θέσεις του ΚΚΕ για τους ΕΒΕ και την πολιτική πρόταση του Κόμματος συνολικά θα παρουσιάσει ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη 27/5, η Νοτιοανατολική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου του Αρ. Καμαρινού «Ο εμφύλιος πόλεμος στην Πελοπόννησο 1946 - 1949» (εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»), αφιερωμένη στον ΔΣΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 127, Γλυφάδα), στις 7.30 μ.μ. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Αν. Γκίκας, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα γίνουν σύντομες τοποθετήσεις - μαρτυρίες από μαχητές του ΔΣΕ και θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τη δράση του ΔΣΕ.

-- Την Τρίτη 27/5, στις 9.30 το πρωί, ο Γιώργος Μαυρίκος θα περιοδεύσει στον ΕΦΕΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ