Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Περιοδείες χάριν της «εικόνας»

Κύκλο περιοδειών στην επαρχία, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, εγκαινίασε ο Κ. Καραμανλής, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εικόνα της κυβέρνησης που έχει «θολώσει» επικίνδυνα, εξαιτίας της βάρβαρης επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα.

Το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο πρωθυπουργός, μέσω των εγκαινίων ενός στρατιωτικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη και ενός αγροτικού συνεταιρισμού στις Πρέσπες, είναι ότι τάχα η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για τα «καθημερινά» προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων και βρίσκεται «στο πλευρό τους». Δεν είναι τυχαίο ότι, παρ' όλο που τα εγκαίνια αφορούσαν τη μετεγκατάσταση του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου - το οποίο είναι ενταγμένο στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και έχει προοπτικές να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου - ο Κ. Καραμανλής βρήκε την ευκαιρία να το «πουλήσει» ως απόδειξη του κυβερνητικού ενδιαφέροντος για ...το ΕΣΥ. «Με τη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας, με τη δημιουργία υποδομών - νοσοκομείων, κέντρων υγείας και κέντρων υγείας αστικού τύπου - αποδεικνύουμε στην πράξη ότι στο κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Είναι ο Ελληνας πολίτης, όπου κι αν ζει, στο κέντρο, ή την περιφέρεια», είπε και όποιος τον πιστέψει...

Στην ίδια ομιλία, αναφέρθηκε στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, καθιστώντας σαφές ότι το νέο «αμυντικό δόγμα» είναι προσαρμοσμένο στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Οι Ενοπλες Δυνάμεις «έχουν στις μέρες μας μια σύνθετη, πολυεπίπεδη αποστολή», είπε και συμπλήρωσε: «Αφ' ενός μεν, να αποτρέπουν κάθε είδους απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας και, αφ' ετέρου, να συμβάλλουν στην ειρήνη, στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης γειτονιάς μας».

Τα επόμενα εγκαίνια αφορούσαν τη μονάδα συσκευασίας, τυποποίησης και αποθήκευσης των γνωστών φασολιών στις Πρέσπες, όπου το μήνυμα ήταν υπέρ της επένδυσης στην ποιότητα. Αποφεύγοντας να εξηγήσει γιατί η χώρα μας έχει γίνει τα τελευταία χρόνια εισαγωγέας αγροτικών προϊόντων, προτίμησε τις γνωστές κοινοτοπίες, όπως ότι «στο σύγχρονο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι η ποιότητα» ή πως «η επένδυση στην ποιότητα είναι μονόδρομος, για να κερδίσουν τα ελληνικά προϊόντα δεσπόζουσα θέση στις διεθνείς αγορές»... Σήμερα θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κ. Καραμανλής» στις Σέρρες και θα παρευρεθεί σε αποκαλυπτήρια ανδριάντα που θα γίνει στη γενέτειρα του θείου του και ιδρυτή της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ