Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι τιμές του πετρελαίου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ (πολύ) και κατεβαίνει (λίγο) η τιμή του πετρελαίου, όπως παρακολουθούμε στα δελτία ειδήσεων...

Μόνο που το σκαμπανέβασμα των τιμών εμφανίζεται λίγο - πολύ ως ένα ...«φυσικό φαινόμενο». Πώς αναρωτιόμαστε «θα βρέξει, δε θα βρέξει;»...

Κάπως έτσι μάς το πλασάρουν: «Θα ανέβει ή θα κατέβει η τιμή του πετρελαίου;», «θα αλλάξει ή δε θα αλλάξει;» η ισοτιμία δολαρίου - ευρώ...

Ολα τούτα είναι πράγματα που συμβαίνουν μακριά από τη χώρα μας από κάποιους «άλλους», πολύ «μεγάλους» που εμείς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσαρμόζουμε τα δεδομένα ευρώ του μισθού μας, ανάλογα με το «δελτίο καιρού» της διεθνούς οικονομίας.

Αν πέσει το πετρέλαιο, το Σάββατο θα πάμε σε ταβέρνα, αν ανέβει θα κάτσουμε σπίτι.

Τελικά, υπάρχει κάτι που πρέπει σίγουρα να ...ανέβει. Κι αυτό είναι «το αίμα στο κεφάλι» σε όλους μας. Και να κυνηγήσουμε την πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Διεκδικώντας πρώτα απ' όλα εισόδημα για να ζήσουμε στοιχειωδώς ανθρώπινα.

Για όλους αυτούς που μας δουλεύουν ψιλό γαζί και δηλώνουν πως «παίρνουν μέτρα προστασίας του καταναλωτή».

Για τις κυβερνήσεις μας, που μας μπλέκουν όλο και πιο βαθιά σε ένα τεράστιο κερδοσκοπικό παιγνίδι και άλλα μικρότερα περιφερειακά και στη συνέχεια δηλώνουν ανήμποροι μπροστά στις «διεθνείς εξελίξεις».

Σε τελική ανάλυση, τους μόνους που δεν πλήττει το «ακριβό» πετρέλαιο είναι τις ...ελληνικές πετρελαιοβιομηχανίες. Τα κέρδη τους, όχι απλά μεγαλώνουν, πολλαπλασιάζονται.

Οπως και όλων των υπολοίπων, που «αναγκάζονται» να μεταφέρουν την αύξηση πετρελαίου στον καταναλωτή.

Από μεγαλέμπορους καυσίμων, βιομηχάνους τροφίμων μέχρι τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Κανένας από αυτούς δε «δίνει δεκάρα» για όσα συμβαίνουν και κοιμούνται κάτι παραπάνω από ήσυχοι, αφού τα κέρδη τους είναι εγγυημένα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ακόμα κι αυτά του «επιμολυσμένου ηλιέλαιου». Αμφιβάλλετε ότι θα βρουν τρόπο να μας το πουλήσουν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ