Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Καταψηφίστηκε πρότασή της για δημοψήφισμα

Την ανάγκη να διεξαχθεί δημοψήφισμα ώστε να δοθεί στον ελληνικό λαό η δυνατότητα να εκφράσει τη θέλησή του, απέναντι στην ΕΕ και τη Συνθήκη της Λισαβόνας, επισήμαναν οι σύμβουλοι της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) κατά το πρόσφατο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας. Με ψήφισμά τους, οι Κ. Μαρκέτης και Ηλ. Νικολόπουλος ζήτησαν επίσης από το σώμα να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει μια πλατιά συζήτηση μέσα στο λαό.

Οι σύμβουλοι των υπολοίπων παρατάξεων καταψήφισαν την πρόταση της ΝΑΣ, καταθέτοντας έτσι τα διαπιστευτήριά τους στην ΕΕ και «έμειναν» απλά στην ανάγκη της ενημέρωσης.

Ανάμεσα σε άλλα, στο ψήφισμα της ΝΑΣ υπογραμμίζεται ότι με τη νέα Ευρωσυνθήκη επανέρχεται το Ευρωσύνταγμα, το οποίο απέρριψαν με δημοψήφισμα δύο τουλάχιστον λαοί (Γαλλία - Ολλανδία). Οπως σημειώνεται, η Συνθήκη της Λισαβόνας όπως και το Ευρωσύνταγμα:

  • Ενισχύει τα μιλιταριστικά χαρακτηριστικά, τις εξουσίες του Υπατου εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική, το δικαίωμα στρατιωτικών, αστυνομικών και πολιτικών επεμβάσεων σε κράτη - μέλη και σε τρίτες χώρες, τη στενότερη συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
  • Περιορίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών - μελών.
  • Αναπτύσσει νέες πολιτικές εκμετάλλευσης των εργαζομένων και κατεδάφισης εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
  • Καταργεί το «βέτο» σε 50 τομείς, σε όφελος των ισχυρών κρατών της Ευρωένωσης.
  • Ενισχύει αποφασιστικά τις αστυνομικές και κατασταλτικές εξουσίες σε κεντρικό επίπεδο και σε κάθε κράτος - μέλος χωριστά, στην κατεύθυνση δημιουργίας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής εσωτερικής τάξης και ασφάλειας.
  • Περιορίζει ασφυκτικά ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ