Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η καπιταλιστική μιζέρια δεν είναι μονόδρομος

Στη Λήμνο βρέθηκε προχτές το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, όπου περιόδευσε σε τόπους δουλειάς και μίλησε σε συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας

Από τη συζήτηση του Γιώργου Μαρίνου με τους εργαζόμενους επιχείρησης «DREAM»
Από τη συζήτηση του Γιώργου Μαρίνου με τους εργαζόμενους επιχείρησης «DREAM»
Την ανάγκη αγωνιστικής συσπείρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ανέδειξε σε περιοδεία που πραγματοποίησε προχτές στη Λήμνο, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Το πρωί περιόδευσε στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στο νησί, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής και γαλακτοκομικών προϊόντων «ΧΡΥΣΑΦΗ», στην περιοχή της Αττικής. Εκεί συζήτησε με τους εργαζόμενους, όπως έγινε και στην επιχείρηση ηλεκτρικών κουβερτών DREAM, όπου η πλειοψηφία των εργατών είναι μετανάστες από το Πακιστάν.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μαρίνος έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Μούδρου και μετά παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε ΜΜΕ της Μύρινας. Τα προβλήματα της εργατικής τάξης και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο και της σύσκεψης που έγινε με τη συμμετοχή εργαζομένων από τον Τουρισμό, τις Κατασκευές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Απομονώστε τους υποστηρικτές του κεφαλαίου

Μιλώντας το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας, ο Γιώργος Μαρίνος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Το ΚΚΕ αντλεί δύναμη από την πίστη του στο δίκιο του λαού, στο δίκιο της εργατικής τάξης και την ιστορική της αποστολή. Αντλεί δύναμη από την πίστη του στο σοσιαλιστικό μέλλον. 90 χρόνια πλούσιας, ηρωικής ιστορίας στο πλευρό της εργατιάς, της αγροτιάς, των λαϊκών δυνάμεων, της νεολαίας. Και τώρα, με νέες δυνάμεις, κομμουνιστές, κομμουνίστριες, ΚΝίτες και ΚΝίτισσες, φίλοι του Κόμματος πιο τολμηρά, πιο αποφασιστικά σε κάθε μέτωπο πάλης με εφόδιο τις θέσεις, την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να συζητήσουμε με κάθε εργαζόμενο, με κάθε νέο και νέα ότι δεν είναι μονόδρομος η καπιταλιστική μιζέρια, η μιζέρια του δικομματισμού και των κάθε λογής οπορτουνιστών, διαχειριστών του συστήματος.

Υπάρχει προοπτική, υπάρχει λύση προς όφελος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, η λύση του Αντιμονοπωλιακού - Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου Πάλης, της λαϊκής εξουσίας, της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα βασικά μέσα παραγωγής, του κεντρικού σχεδιασμού».

Συνταχθείτε με τους κομμουνιστές

«Αυτή η λύση - συνέχισε - εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα, αυτή η λύση μπορεί να οδηγήσει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Γι' αυτό, η πλουτοκρατία και οι μηχανισμοί της πολεμάνε το ΚΚΕ, γράφουν ψεύτικα σενάρια, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν και επιχειρούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τους δεσμούς των κομμουνιστών με τους ανθρώπους του μόχθου. Αυτή είναι η δημοκρατία τους, αυτή είναι η αστική δημοκρατία και πρέπει να αποκαλυφθεί πιο πλατιά, να ξεπέσει τελείως στα μάτια, στη συνείδηση του λαού μας.

Σε όλους τους εργαζόμενους που αγανακτούν, που ανησυχούν, που προβληματίζονται και δεν έχουν συναντηθεί ακόμα με το ΚΚΕ, λέμε: Μελετήστε τις θέσεις των κομμουνιστών και τη διέξοδο που προτείνουν. Συνταχτείτε στην καθημερινή πάλη με τους κομμουνιστές, στο εργατικό, στο αγροτικό κίνημα, στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, στο νεολαιίστικο κίνημα. Αποδυναμώστε, απομονώστε τις δυνάμεις του κεφαλαίου μέσα στο μαζικό κίνημα, δώστε δύναμη στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΥ, στο αγωνιστικό κίνημα των ΕΒΕ, συμβάλλετε στην αναδιοργάνωση, στον αγωνιστικό προσανατολισμό του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Κάνετε κάθε πρόβλημα κριτήριο πολιτικής στάσης και συμπεριφοράς.

Για να συγκροτήσουμε μια ισχυρή δύναμη, δύναμη σύγκρουσης με την πλουτοκρατία, την αντιλαϊκή πολιτική, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, το εκμεταλλευτικό σύστημα. Ολοκληρωμένη ιδεολογική, πολιτική, μαζική καθημερινή πάλη μέχρι το τέλος που θα κοιτάζει μπροστά, στο σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό μέλλον. Αυτό δεν είναι υπόθεση μόνο των κομμουνιστών, είναι υπόθεση κάθε εργάτη και εργάτριας, υπόθεση των ανθρώπων του μόχθου», κατέληξε ο Γ. Μαρίνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ