Πέμπτη 12 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΜΑ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΒΟΡΙΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝΕ ΟΙ ΡΥΠΟΙ

«ΖΕΦΥΡΟΣ»: «Ενα επεισόδιο παρμένο από τα ψιλά των εφημερίδων εκείνης της εποχής, πρόσβαλε τη Βασιλική Χωροφυλακή και το ασικλίκι της εξουσίας και "οι Παράνομοι", γυρισμένοι το 1958, απαγορεύτηκαν και χάθηκαν από τις αίθουσες για 50 χρόνια. Αύριο το λησμονημένο δημιούργημα του Νίκου Κούνδουρου θα δώσει την πρεμιέρα του στον "Ζέφυρο". Οι ήρωες της ταινίας, εξεγερμένοι Ελληνες, υπολείμματα των παλιών ληστοφυγόδικων και των ανταρτών του εμφυλίου, παγιδευμένοι στους βράχους των θεσσαλικών μετεώρων, παλεύουν να ξεφύγουν από την παγίδα της προσωπικής ζωής τους, αλλά και των χωροφυλάκων που τους έχουν περικυκλώσει. Τι προκάλεσε την επέμβαση της λογοκρισίας; Η σκηνή όπου οι χωροφύλακες εξοντώνουν έναν φυγόδικο την ώρα της παράδοσης (...) "οι Παράνομοι είναι μια μικρή ελάχιστη ίσως φωνή για να εμποδίσει τη λησμονιά να ακυρώσει τους ήρωες τόσων και τόσων αγώνων" σχολιάζει ο Ν. Κούνδουρος» (με μουσική Μάνου Χατζιδάκι η ταινία / Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: «Το προσωπικό σύστημα εμπορίας ρύπων, κατά αντίστοιχο τρόπο που ισχύει για τις επιχειρήσεις το χρηματιστήριο ρύπων, δοκιμάζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως στη Βρετανία (...) ο κάθε εθελοντής θα έχει ένα μηνιαίο επιτρεπόμενο όριο μονάδων τις οποίες θα εμπορεύεται με άλλους εθελοντές σε ένα "on line" σύστημα (...) οι χρήστες της κάρτας που δε θα σπαταλούν πολλές μονάδες θα μπορούν να τις πωλούν σ' αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν περισσότερο από ό,τι τους επιτρέπει το "επίδομα" των μονάδων τους (...) περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως οι "Φίλοι της Γης" έχουν εκφραστεί υπέρ του νέου σχεδίου» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ: «Οι υπουργοί συμφώνησαν ότι η περίοδος απασχόλησης θα μπορεί να ξεπερνά τις 65 ώρες την εβδομάδα» (η είδηση παντού).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ