Πέμπτη 12 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κόλπα με την Ευρωσυνθήκη...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει μπει στον κόπο να λύσει την απορία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ας το κάνουμε εμείς.

Απορεί γιατί ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη.

Ο Γ. Παπανδρέου είπε τέτοια πράγματα, κ. πρώην πρωθυπουργέ, γιατί τα λόγια ...τσάμπα είναι.

Τα ίδια (όπως γράφαμε και χτες) κάνει και ο Ε. Βενιζέλος, που ζήτησε να ψηφιστεί η Συνθήκη όχι με 150, αλλά με 180 βουλευτές, ενώ γνωρίζει ότι την υπερψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον κ. πρώην πρωθυπουργό ότι ουδόλως άλλαξε η «πάγια θέση» του ΠΑΣΟΚ. Υπέρ τέτοιων αντιδραστικών συνθηκών ήταν και υπέρ παραμένει.

Ενθερμος υποστηρικτής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ΕΕ ήταν (αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Κ. Σημίτης), και τέτοιο παραμένει.

Οσο για την υπόθεση του δημοψηφίσματος, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι τού 'ρθει, διότι, απλούστατα, ξέρει πολύ καλά πως η ΝΔ δεν πρόκειται να αφήσει κάτι τέτοιο να συμβεί.

Οπως ακριβώς δεν άφησε το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν κυβέρνηση. Γιατί αμφότεροι δίνουν καθημερινά με την πολιτική και τις επιλογές τους διαπιστευτήρια στο διευθυντήριο των Βρυξελλών.

Το τελευταίο που θέλουν, είναι ο ελληνικός λαός να κληθεί να πει τη γνώμη του.

Πολύ δε περισσότερο, να συζητήσει για το περιεχόμενο κειμένων, όπως το (σχωρεμένο) «ευρωσύνταγμα» ή τώρα η Συνθήκη της Λισαβόνας.


Γρηγοριάδης Κώστας

Επίσης, ο Γ. Παπανδρέου βρήκε μιαν ωραιότατη ευκαιρία να «διαφοροποιηθεί» από το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας στο ακέραιο τις πολιτικές του παρελθόντος αυτού.

Εν ολίγοις, ...για κολπάκια πρόκειται. Και θα δούμε πολλά τέτοια ακόμα. Βλέπετε, αυτή η «τέχνη» ανθίζει σε όλα τα κόμματα, που θέλουν να κρύψουν τις πραγματικές πολιτικές τους θέσεις ή να θολώσουν τα νερά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ