Πέμπτη 12 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Αγανακτισμένος, γιατί ... δεν ελέγχονται τα κεφάλαια

Αρνητικός στην Ευρωσυνθήκη αλλά ...θετικός στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, αναπαράγοντας την αντιφατική πολιτική του εν λόγω κόμματος.

Υποστήριξε ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιείται ως προς τους λόγους που τον οδηγούν στην καταψήφιση της συνθήκης από «άλλα κόμματα», αφού ζητά «μια άλλη Ευρώπη κοινωνική και αναπτυξιακή» με «στήριξη στο κοινωνικό κράτος» και «μια Ευρώπη των δικαιωμάτων». Ειδικά για το θέμα της στρατιωτικής ενοποίησης της ΕΕ έκανε λόγο για «μέτρα για την ειρήνη, τον αφοπλισμό και αυτονομία από τις ΗΠΑ», που εύλογα συνηγορούν στις λογικές του ευρωστρατού.

Στην ίδια λογική, κινήθηκαν και οι προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Καλλιεργώντας αυταπάτες αναρωτήθηκε, αν «θα συνεχίσουμε να έχουμε αγορές ανεξέλεγκτες και κεφάλαια που θα είναι πάνω από τα ευρωκοινοβούλια» ή αν «θα μπει κάποια ρύθμιση σε αυτά;». Προσπερνώντας τις πολιτικές της ΕΕ για απελευθέρωση των αγορών, ζήτησε «μέτρα της ΕΕ για την ακρίβεια» και έλεγχο τιμών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με «ειδικές χρηματοδοτήσεις των κοινοτικών ταμείων».

Τέλος, ο Αλ. Αλαβάνος τάχτηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, λέγοντας πως «η κύρωση γίνεται ερήμην της ελληνικής κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ