Πέμπτη 12 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
Προχωρά η μετατροπή του σε προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ

Με νέες υποδομές, προχωρά σιγά σιγά, η μετατροπή του Λιτόχωρου Πιερίας, σε προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων που απαιτούν να σταματήσει ο τόπος τους να είναι ένα απέραντο πεδίο βολής και ξέφραγο αμπέλι ΝΑΤΟικών ασκήσεων.

Η Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΔΕΑΚ) καταγγέλλει τον Δήμαρχο, γιατί, όπως αναφέρει, «παραβιάζοντας τα καθήκοντά του και πίσω από τις πλάτες των δημοτών, επέτρεψε τη διάνοιξη δρόμου στο φιλέτο της περιοχής (Οχτάρια Γρίτσας) με το πρόσχημα προσέγγισης στρατιωτικών ασθενοφόρων που θα καλύπτουν τις κολυμβητικές ασκήσεις της Σχολής Ευελπίδων».

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες δημιουργίας μεγάλων Λιμενικών εγκαταστάσεων στη Γρίτσα, ενισχύοντας τους φόβους των κατοίκων πως προορίζονται για χρήση από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις.

Θυμίζουμε ότι ένα χρόνο πριν, βρέθηκε άσκαστη οβίδα στην ίδια παράκτια περιοχή, που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των λουομένων και των παράκτιων ψαράδων. Δεκάδες τέτοια βλήματα υπάρχουν σε ελάχιστη απόσταση από την ακτή λόγω του αντιαεροπορικού πεδίου βολής.

Η ΔΕΑΚ Λιτοχώρου, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ως απαράδεκτη και υποκριτική πολιτικά τη στάση της Δημοτικής αρχής που όχι μόνο καλύπτει τις καταστρεπτικές για το περιβάλλον ενέργειες της στρατιωτικής υπηρεσίας, αλλά τις υποστηρίζει απροκάλυπτα.

Οπως σημειώνει, «επιχειρείται με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, η μετατροπή του τόπου σε προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών των Βαλκανίων ιδιαίτερα μάλιστα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Εξάλλου, είναι υποκρισία να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη όταν ολόκληρη η περιοχή από τις παρυφές του Ολύμπου ως τη θάλασσα βομβαρδίζεται καθημερινά. Η περιοχή συνεχώς υποβαθμίζεται με αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομική ανάπτυξή της (αλιεία, τουρισμός, κλπ.)».

Η ΔΕΑΚ καλεί τους δημότες να κινητοποιηθούν για να σταματήσει η περιβαλλοντική καταστροφή, να συνταχθούν με το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του τόπου και να παλέψουν για: Να απομακρυνθούν τα διάσπαρτα πεδία βολής. Να σταματήσει κάθε ενέργεια στην περιοχή της Γρίτσας που καταστρέφει το περιβάλλον. Να απελευθερωθούν όλες οι εκτάσεις που κατέχει παράνομα ο στρατός και δυσχεραίνει την ανάπτυξη του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ