Πέμπτη 12 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΑΙΑ
Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταδικαστική απόφαση
  • Στις 8.00 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας (Κρήνης)
  • Θα μιλήσει ο δήμαρχος της πόλης Στέλιος Μπενετάτος

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 12 Ιούνη, στις 8μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας (Κρήνης), καλεί η δημοτική αρχή Νίκαιας το λαό και τους μαζικούς φορείς της πόλης. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος.

Στόχος της συγκέντρωσης είναι η ενημέρωση των κατοίκων για την προχτεσινή καταδικαστική απόφαση σε επτά μήνες φυλακή με αναστολή εις βάρος του Δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου, του Αντιδημάρχου Γιάννη Αγγελινιάδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρου Κορομπίλη και τριών εργαζομένων του δήμου, επειδή συμμετείχαν τον Φεβρουάριο του 2004 στην κινητοποίηση κατοίκων της πόλης για απενεργοποίηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της Vodafone που είχε στηθεί παράνομα επί της οδού Ανωγείων 24 στη Νίκαια.

Να σημειώσουμε πως με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είχε ταχθεί κατά της αυθαίρετης εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέσα στην πόλη και η Περιφέρεια, μετά από προσφυγή της εταιρείας, είχε κρίνει νόμιμη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική Αρχή καλεί το λαό της πόλης και τους μαζικούς φορείς να αντιδράσουν στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και να δηλώσουν ότι «η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Η συγκεκριμένη απόφαση, τονίζεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ουσιαστικά ποινικοποιεί την πολιτική δράση των αιρετών και παραμερίζει τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και υπογραμμίζει πως «η δημοτική αρχή Νίκαιας, σε ανακοίνωσή της τονίζει πως παρά τη δικαστική τρομοκρατία θα συνεχίσει τους αγώνες της, αντιδρώντας στο νομικό πλαίσιο που ενθαρρύνει την ασυδοσία των πολυεθνικών στις τηλεπικοινωνίες».

Δήμαρχε, συνέχισε

Τη συμπαράστασή τους στον δήμαρχο της Νίκαιας Στέλιο Μπενετάτο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, τονίζοντας ότι «είμαστε στο πλευρό του» και καλώντας τον να συνεχίσει να βρίσκεται μπροστάρης στους αγώνες του λαού.

Καμία καταδίκη, τονίζεται στην ανακοίνωση, δε θα σταθεί ικανή να εμποδίσει τους αγωνιστές δημάρχους και το λαό, από τον αγώνα για καθαρό περιβάλλον, προς όφελος της υγείας των κατοίκων, ενάντια στην ακρίβεια και την ανεργία, για δημοκρατικούς θεσμούς. Με την καταδίκη αυτή του Στέλιου Μπενετάτου δικάζεται κάθε δημοκρατική συνείδηση. Γι' αυτό και η καταδίκη του έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για μας. Δήμαρχε, συνέχισε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ