Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ κοντά στις Θεραπευτικές Μονάδες

Το πολύτιμο έργο της Μονάδας «Mosaic» του ΚΕΘΕΑ, που δραστηριοποιείται στους τομείς της πρόληψης και της απεξάρτησης μεταναστών και προσφύγων, αλλά και τα μεγάλα εμπόδια που μπαίνουν σε αυτό το έργο από ελλείψεις και άλλες δυσκολίες που θέτει σε αυτή τη διαδικασία το κράτος, αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης χτες στη Μονάδα του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι και υπεύθυνοι υπογράμμισαν την αργοπορία στην έγκριση προσλήψεων, όταν οι ανάγκες αυξάνονται. Οπως είπαν, το επίσημο κράτος αντιμετωπίζει τους μετανάστες σαν να μην υπάρχουν, υπάρχουν συστάσεις ακόμα και να ειδοποιείται η Αστυνομία όταν κάποιος μετανάστης χωρίς χαρτιά χρειαστεί να πάει σε νοσοκομείο. Η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση οδηγούν στην εξάρτηση, τόνισαν, επισημαίνοντας ότι πολλοί μετανάστες ξεκινούν τη χρήση ναρκωτικών στην Ελλάδα.

«Οι εργαζόμενοι επιτελούν ένα σημαντικότατο έργο με ελάχιστα μέσα. Και εδώ εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα όπως παντού. Λειψή χρηματοδότηση και λίγο προσωπικό. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που σήμερα δίνουν τη μάχη, βοηθούν και συμβάλλουν σε νέους ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες», επισήμανε μετά τη συνάντηση ο Σπ. Χαλβατζής.

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην πρόληψη. Και το δικαίωμα στην πρόληψη είναι το δικαίωμα στον πολιτισμό, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στη γνώση και την εκπαίδευση. Για όλα αυτά συζήτησαν, χτες το μεσημέρι, εργαζόμενοι στον Τομέα Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ, με την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Το ΑΛΦΑ - ΚΕΘΕΑ στο Μετς επισκέφθηκε η βουλευτής Εύα Μελά. Με το Σύλλογο Γονέων του «18 ΑΝΩ», τους νέους που παρακολουθούν αυτή τη μονάδα απεξάρτησης και το θεραπευτικό προσωπικό συναντήθηκε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ