Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνη κατασκευή ειδήσεων

Την Τρίτη το βράδυ στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, αναφερόμενη στην υπόθεση «Ζήμενς», υποστήριξε ότι υπάρχει και τρίτο κόμμα που εμπλέκεται στο σκάνδαλο. «Ενα από τα δύο της αριστεράς», όπως είπε... Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος, που της έχουν δώσει βήμα στην κρατική τηλεόραση για να κάνει τις «αναλύσεις» της, επικαλέστηκε «φήμες»(!!) για να ...στηρίξει τον ισχυρισμό της. Δεν είναι η μόνη. Στη ...λογική τού «ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει» δημοσιογράφοι - «τηλεσχολιαστές», με ύφος χιλίων καρδιναλίων, εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα στα τηλεοπτικά παράθυρα και αφήνουν υπονοούμενα ότι και άλλα κόμματα πέρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εμπλέκονται στο σκάνδαλο της «Ζήμενς». Φαίνεται πως είναι και γραμμή των κομμάτων της πλουτοκρατίας, αφού βουλευτές τους έχουν προβάλει παρόμοια άποψη, όπως, π.χ., ο Τ. Χυτήρης του ΠΑΣΟΚ χτες στην ΕΤ-3.

Πρόκειται για τους «γνωστούς» εκείνους αστούς δημοσιογράφους, αλλά και τα Μέσα που δουλεύουν, που με κάθε ευκαιρία επαίρονται για την «αντικειμενικότητα» και τον «πλουραλισμό» της ενημέρωσής τους. Ολοι, λοιπόν, αυτοί οι υμνητές της «δεοντολογίας» και της ...«ανυπότακτης» δημοσιογραφίας, και ενώ τα λαϊκά στρώματα γίνονται μάρτυρες της δικομματικής «μπόχας» από τις μίζες της «Ζήμενς», αποφάσισαν να σπείρουν χωρίς στοιχεία «φήμες» περί ...εμπλοκής και άλλων κομμάτων στην υπόθεση. Μοναδικός τους στόχος να δημιουργήσουν το συνειρμό του «όλοι ίδιοι είναι».

Γιατί «κατασκευάζουν» ειδήσεις; Σπέρνοντας φήμες επιχειρούν να επηρεάσουν συνειδήσεις, με στόχο να ανατρέψουν αυτό που σήμερα ολοένα και περισσότερο γίνεται πεποίθηση στα λαϊκά στρώματα, ότι τα φαινόμενα διαφθοράς είναι αποτέλεσμα των κοινών πολιτικών των κομμάτων της αντιλαϊκής εξουσίας και της σύμφυσής τους με τα μονοπώλια. «Εμπλέκοντας», για παράδειγμα, εκτός των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και το ΚΚΕ στην υπόθεση της «Ζήμενς» επιδιώκουν να αποδώσουν τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος και στους κομμουνιστές. Η φημολογία και η αοριστολογία δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι συνειδητή συκοφαντία και διάχυση της σαπίλας, που οργανώνεται από συγκεκριμένα κέντρα της άρχουσας τάξης.

Σε κάθε περίπτωση το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, που ορισμένα «παπαγαλάκια» νομίζουν ότι μπορούν να το πιάνουν στο στόμα τους ρίχνοντας λάσπη, ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε θα έχει ΠΟΤΕ σχέσεις με μίζες, με «Ζήμενς» και με τις απάτες που αποτελούν «κοινό μυστικό» στο σύστημά τους. Το ΚΚΕ ούτε με τους κατασκευαστές των C4i συναγελάζεται, ούτε φρεγάτες αγοράζει, ούτε «Πάτριοτ» παραγγέλνει. Το ΚΚΕ, αντίθετα, παλεύει για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που παραδίδει τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι βορά μέσω «αναθέσεων» και «παραγγελιών» στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Τις μίζες οι άθλιοι λασπολόγοι να πάνε να τις βρουν εκεί που υπάρχουν και ομολογούνται. Στα κομματικά και στα υπουργικά γραφεία των πολιτικών εκπροσώπων της άρχουσας τάξης. Εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις για την εφαρμογή και την προώθηση μιας πολιτικής που οδηγεί αναπόφευκτα στο σφιχταγκάλιασμα της πολιτικής εξουσίας με τους κεφαλαιοκράτες, αφού μοναδικό της γνώμονα έχει την ενίσχυση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή η πολιτική γεννά τα σκάνδαλα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή. Και κάτι ακόμη: Αυτού του είδους η «δημοσιογραφία» κάνει επιτακτική την αναγκαιότητα αγοράς, μελέτης και διάδοσης του «Ριζοσπάστη», της παρακολούθησης του «902», που υπηρετούν καθημερινά την αλήθεια του δίκιου των εργαζομένων.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ