Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Φρένο στην επικίνδυνη «αντιναρκωτική» πολιτική

Σήμερα, στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο υπουργείο Υγείας. Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους

«Να απαντήσουν τώρα: Πού θα δώσουν την πρόληψη; Σε μη κυβερνητικές οργανώσεις; Σε ιδιώτες; Θα κάνουν πρόληψη μέσω μοδάτων τηλεοπτικών σποτ; Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης είμαστε οι μόνοι που βγαίνουμε από τα γραφεία μας. Εχουμε επαφή και ευαισθητοποιούμε την τοπική κοινωνία. Εκπαιδεύουμε ομάδες. Κάνουμε προγράμματα πρόληψης στα σχολεία, παρόλο που τα μνημόνια συνεργασίας με το υπουργείο Παιδείας δεν υφίστανται και κινδυνεύουμε να διωχτούμε ποινικά. Και τους τελευταίους μήνες προσφέρουμε εθελοντική εργασία. Η πρόληψη δεν είναι DVD, ευχολόγια και τρομοκράτηση γονέων και εκπαιδευτικών».

Την απόφασή τους να χαλάσουν τα παραπλανητικά πανηγυράκια - που θα στηθούν σήμερα απ' όσους περιορίζουν την πρόληψη σχεδόν σε σχέδια επί χάρτου και προωθούν, μέσω του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης», την παράδοση και των υπηρεσιών που σχετίζονται με την τοξικοεξάρτηση σε ιδιώτες - εξέφρασαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ), στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και στη μονάδα απεξάρτησης «18 ΑΝΩ», κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

«Ο αγώνας είναι το πρώτο αντίδοτο για κάθε εξάρτηση και με τον αγώνα μας κάνουμε τη μέγιστη πράξη πρόληψης», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στα ΚΠ και τον ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΠ, που είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, απαιτούν την άμεση προώθηση ενός σαφούς και λειτουργικού θεσμικού πλαισίου για τα Κέντρα, με πάγια και τακτική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και εργασιακή αποκατάσταση όλων των εργαζομένων. «Ο ΟΚΑΝΑ χρωστάει 9 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εσωτερικών 3,5 εκατ., σε ΚΠ κόβουν το τηλέφωνο, αλλού χρωστούν τα ενοίκια, χρωστούν τις εισφορές στο ΙΚΑ και σήμερα μας είπαν αναστείλετε τις κινητοποιήσεις και ελάτε να μιλήσουμε. Εμείς δίνουμε την απάντηση στο δρόμο. Φωνάζουμε για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης», είπε ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο προωθούμενο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης». Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απαίτησαν την άμεση απόσυρσή του, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους με την παράδοση των υπηρεσιών απεξάρτησης σε ιδιώτες και την ένταξη των μονάδων υποκατάστασης στο ΕΣΥ.

«Πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις προσαρμοσμένες στις ντιρεκτίβες της ΕΕ και σε λίγο καιρό θα έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Είναι υπόθεση όλου του ελληνικού λαού να στρατευτούμε στη μάχη για όσα θα 'ρθουν, να πλαισιώσουμε τις γραμμές του αντιναρκωτικού κινήματος, να αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες εφαρμογής αυτής της επικίνδυνης "αντιναρκωτικής" πολιτικής», είπε ο Ηλίας Μιχαλαρέας, εκ μέρους της Επιτροπής Εργαζομένων του «18 ΑΝΩ».

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων στα ΚΠ και τη συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση έχουν δηλώσει: Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κατά των Ναρκωτικών, Σύλλογοι Γονέων Θεραπευτικών Προγραμμάτων, ΠΕΝΟΨΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ, ΕΚΑ, Πανελλαδικό Δίκτυο Φορέων Πρόληψης και Διαδημοτική Επιχείρηση Αλίμου, Αργυρούπολης, Ελληνικού, Γλυφάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ