Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φώτισε με την παρουσία του το δημοσιογραφικό χώρο
  • Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών
  • Εκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών σημειώνεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 - '44 Νίκου Καραντηνού.

Ολοι οι δημοσιογράφοι θεωρούμε υποχρέωσή μας να τονίσουμε το πνευματικό ανάστημα, τη συνέπεια και αταλάντευτη αγωνιστική δράση αυτού του δασκάλου της δημοσιογραφίας, που φώτισε με την παρουσία του το χώρο μας. Στο πρόσωπό του αποτυπώνεται εύγλωττα το ελεύθερο πνεύμα μιας ολόκληρης εποχής και οι οραματισμοί μας. Επίσης, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τις αρχές, το ήθος και τη δράση του σε εποχές δύσκολες και ανελεύθερες.

Εντιμος, επίμονος, σεμνός, τολμηρός, διορατικός και οραματιστής, ο Νίκος Καραντηνός βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή και μας ενέπνεε με την παρουσία του.

Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι για μια δημοσιογραφία οχυρό της αλήθειας, της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης.

Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια, στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 - '44, τους φίλους και συναδέλφους του».

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως χτες «με το άγγελμα του θανάτου του εκλεκτού αντιστασιακού δημοσιογράφου και επί πολλά έτη μέλους των διοικήσεων της ΕΣΗΕΑ και αποφάσισε:

-- Να παραστεί το ΔΣ στην εξόδιο λειτουργία που θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 11 π.μ., από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου.

-- Να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς της σορού του Νίκου Καραντηνού, για να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Μιχαλιτσάτα Ληξουρίου Κεφαλονιάς.

-- Αντιπροσωπεία του ΔΣ να παραστεί στην ταφή του στην Κεφαλονιά, που θα γίνει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι.

-- Αντί στεφάνων να κατατεθεί το ποσό των 1.000 ευρώ στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 - '44».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ